maanantai 28. joulukuuta 2009

Pikavipit historiaan?

Keskisuomalaisen ja viiden muun maakuntalehden Taloustutkimuksella teettämästä gallupkyselystä ilmenee, että valtaosa suomalaisista ei lämpene pikavipeille. Hieman yli 80 prosenttia kansasta toivoo, että matkapuhelimella tilattavat pikalainat kiellettäisiin kokonaan. Vain 14 prosenttia kyselyyn vastaajista sallisi kännykällä otettavat pikavipit.


Aiemmassa kirjoituksessa Pikavippi menestyy -kirjoituksessa kerrottiin mm, että pikalainojen myöntäminen yöllä kiellettiin. Myös ainakin useat pikavippiyritykset näyttävät menestyvän taloudellisesti varsin hyvin.

Kenties lisää rajoituksia tarvittaisiin, jotta ei syntyisi niin paljon ongelmia. Mutta onko ongelmat jo valmiiksi olemassa ja ne vain tulevat esiin viimeisenä ratkaisuna jonon hännillä. Jos kulutusluotto- tai asuntolaina-asiakkaat ajautuu jostain syystä vaikeuksiin, pitäisikö kulutusluotot ja asuntolainat sitten kieltää?

Kännykällä haettavien lainojen poistaminen saattaisi viedä valtaosan pikavippiyritysten asiakkaista, mutta se saattaisi vähentää merkittävästi myös väärinkäytöksiä ja ongelmia.

Ei kommentteja: