sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Pikavippi menestyy

Pikavippi tilillesi HETI!
Nopea toimitus, auki klo 7-23.
Ikäraja 19v. Hae vippiä heti!
Vaivattomasti vippejä 50-300e
Tekstaa ja hae heti!
Ei takaajia tai vakuuksia.
Helposti 50-300e luottoa.
Hae 50-300e
vippi helposti.


Näin sitä tänä päivänä netissä mainostetaan pikavippiä. Jokunen aika sitten tässä blogissa pohdittiin pikavippi-kirjoituksessa: Millä ihmiset saisi miettimään muita vaihtoehtoja? Tuntuu että pikavippi vie monen vain entistä pahempaan tilanteeseen.




Ilmeisesti ihmiset ei mieti, tai ei välitä. Tarjoajia tulee lisää ja toiset kehuvat ja vakuuttavat, että 100 000 asiakasta ei voi olla väärässä. Pikavippiyritysten taloudellisesta taantumasta ei ole ollut juurikaan puhetta. Pikavippiä tarjoavan yrityksen kannalta asiakkaat ei tietysti ole väärässä, mutta miksi asiakkaat sitten entistä enemmän ajautuvat ulosottoon vippiensä kanssa, jos pikavippi olisi se oikea ratkaisu?

Mainosten perusteella yritykset eivät taida olettaa, että vippi olisikaan mikään ratkaisu, sillä lähes kaikissa mainoksissa tulee vuoren varmasti esille kaksi asiaa: Kuinka helppoa vipin hakeminen on ja kuinka nopeasti sen saa tilille.

Missä menee pikavipin, kulutusluoton ja lainan rajat? Lainsäätäjällä on ongelma miten rajoittaa pikavippien ongelmia, mutta voiko pelkästään lainan määrän ja laina-ajan perusteella lähteä säätämään lakeja? Onko vielä vaikkapa 1000 euroa pikavippi, jos laina-aika on 6 kuukautta?

Yksi rajoittava laki on hyväksytty eduskunnassa: Pikavippien saaminen yöllä loppuu noin kolmen kuukauden kuluttua. Kello 23 jälkeen myönnetyt pikaluotot saa nostaa vasta aamuseitsemän jälkeen.

Pikavippi menestyy taantumasta huolimatta


Kauppalehden mukaan kymmenen suurimman pikavippifirman keskimääräinen liikevoittoprosentti oli viime vuoden tilinpäätösten mukaan 40. Parhaimmillaan voittoa saattoi kertyä jopa 80 prosenttia. Tuotot ovat sellaisia, että kovin moni yritys ei pysty niihin rehellisin konstein.

Ei kommentteja: