perjantai 20. marraskuuta 2009

Putkiremontin hinta

Asuntoa ostettaessa tulee tänä päivänä putkiremontin hinta esiin.Edullisemmilla alueilla remontin hinta saattaa olla jopa yli puolet asunnon kokonaishinnasta. Tässä kuvassa olevassa esimerkissä asunnon myyntihinta on 49 500 euroa ja putkiremontin hinta on 53 168 euroa. Neliöhintaa remontille kertyy lähes 650 euroa.

Toisessa esimerkissä 73 neliöisen asunnon osalle tuli 28 500 euroa, eli noin 390 euroa neliötä kohti. Kolmas esimerkki löytyy myynnissä olevasta 50 neliön kaksiosta. Myyntihinta on 45 000 euroa ja jo aloitetuksi sovittu putkiremontti tuo 33 000 euroa, eli noin 660e/m2, asuntoon lisää hintaa. Esimerkkien asunnot ovat lisäksi muilta osiltaan peruskuntoisia, eli keittiön ja muiden huoneiden uusiminen kannattaa lisäksi huomioida, sillä niille tulee hintaa lähes 10 000 euroa, riippuen hieman keittiöön hankittavien koneiden ja kalusteiden hinnasta.Toisten mielestä putkiremonttien hinnat laskevat taantumassa, toisten mielestä ei. Mikäli urakkakilpailutus tehdään osaavasti ja hintatietoisesti, tuskin isoja eroja saadaan aikaiseksi.

Pinnoitus saattaa joissain tapauksissa olla hyvä ratkaisu, mutta monet remonttialan henkilöt eivät pidä sitä missään tapauksessa hyvänä. Viemäriputken pinnoitus saattaa onnistua suht hyvin, mutta lähes loppuun kuluneen ohuen kuparisen putken pinnoitus ei onnistu. Pinnoitus saattaa lisätä viemäriputken käyttöikää, tai ainakin varmistaa, ettei vuotokohtia ole, mutta merkittävä ero on kuitenkin, että purkamalla ja kokonaan uudelleen rakentamalla saadaan kylpyhuone kaikilta osiltaan moderniksi.Vanhan korjaamisen ongelmia. Valurautaputkeen liitetty puhki syöpynyt kuparinen korokerengan, joka on tiivistetty kitillä. Kysymykseksi voi jäädä, tarttuuko pinnoitusaine kaikkiin näihin aineisiin pysyvästi ja liitoskohdat kestävät pitkään. Tässä kuvassa olevan kuparisen renkaan takalaidassa oleva reikä on lisäksi niin iso, että joko pinnoitusaine roiskuu näyttävästi ns. pitkin seiniä tai on tehtävä jonkinlainen korjaus ennen pinnoitusta. Yleensä tämäntyyppisiä tilanteita on vain wc-istuimen juuressa ja wc istuin nostetaan pois paikaltaan pinnoituksen ajaksi. Tilalle asennetaan sitten uusi muovinen sovitin.

Karkeasti voi laskea, että putkiremontin hinta on noin 400 - 600 euroa neliötä kohti, kun remontti tehdään kokonaan kylpyhuoneen pinnat uusien. 50 neliöisessä kaksiossa tämä tarkoittaa 20 000 - 30 000 euroa. 80 neliöisessä asunnossa taas 32 000 - 48 000 euroa. Hintaeroja syntyy mm. mikäli samalla joudutaan uusimaan myös sähköasennuksia. Osassa taloissa saattaa olla myös viemärien vaakavedot valmiiksi pinnassa lasketussa paneelikatossa, joka helpottaa purkutöitä.

Ei kommentteja: