torstai 16. toukokuuta 2013

Kansanedustaja Mika Niikko avoimesti idiootti?

Mika Niikko, kreationismi kouluihin.  Kuva: Soppakanuuna / Wikimedia Commons


Iltalehden uutisessa kerrotaan että perussuomalainen kansanedustaja Mika Niikko ehdotti kreationismia Suomen kouluihin.

Niikko sekoittaa evoluutioteorian, ("Evoluutio on ilmiö, jossa sukupolvien myötä eliöpopulaation geenivarastossa tapahtuu muutoksia.") tieteen, maailman synnyn ja uskonnon todella merkillisesti opetusministerille huhtikuun 10. päivänä osoittamassaan kysymyksessä.

Niikko kirjoittaa esimerkiksi, että tieteen "tavoitteena ei ole saada selville lopullista totuutta, vaan esittää teorioita ja hypoteeseja". Evoluutioteoria on tietysti yhtälailla vain teoria kuten painovoimakin. Kenties Niikko esittää myös tieteelliselle painovoimateorialle vaihtoehtoisen teorian, jota koulussa voidaan opettaa, jotta ihmisestä tulee tutkiva ja kriittinen kuten Niikko kyselee? Ehkäpä nämä vaihtoehtoisen painovoimateorian kannattajat sitten leijuvat avaruuteen ja lakkaavat hidastamasta tieteen kehitystä maapallolla? Jos Niikon mielestä tieteen teoriat eivät ole tosia, niin hän voisi tietysti esittää niissä olevat virheet. Se tuskin toteutuu sillä Niikolla näyttää olevan jo perustermien merkitys täysin hukassa. Kenties saisimme paremman esityksen eduskuntaan: kansanedustajaksi pääsemiseen tehtäisiin älykkyystesti ja tasokoe yleissivistyksestä, jotta sinne ei valittaisi täysiä idiootteja. 

Onneksi opetusministeri Jukka Gustafsson vastasi Niikon kysymykseen selväjärkisesti: Eri uskontojen luomiskertomukset elämän synnystä eivät ole tieteellisessä mielessä teorioita, eikä niitä siten voida esittää myöskään vaihtoehtoisina teorioina elämän synnystä tai kehittymisestä, ministeri vastaa.

Evoluutioterihan ei myöskään selitä tai puutu millään tavalla maailman syntymiseen vaan käsittelee lajien kehittymistä.

Wikipedian mukaan Niikolla on vuosilta 1982–1990 neljä rikostuomiota: luvattomasta työkoneella ajelusta, käsilaukkuvarkaudesta, katteettomalla pankkikortilla ostelusta sekä suojatiellä kävelleen naisen päälleajosta varastetulla autolla.

Muita hauskoja "saavutuksia" kansanedustajana Niikko on saanut aikaan:
- ns aborttipuhe.
 "Mielenkiintoista on kuitenkin tietää pari asiaa sikiön kehityksestä. Ja erityisesti haluan kertoa tämän odottavalle äidille Grahn-Laasoselle, Niikko sanoi.
Kansanedustaja käytti jokusen tovin kuvaillessaan sikiön kehittymistä päivien, viikkojen ja kuukausien tasolla."

1 kommentti:

Jussi kirjoitti...

Mikä sinä , joku Paate Ylinen, olet arvostelemaan Mika Niikkoa idiootiksi? Sinä jos joku tarvitsisit älykkyys ja ennenkaikkea sivistystaso testin, koska kirjoituksesi ovat täysin idioottimaisia ja törkeän loukkaavia edustaja tason henkilöä vastaan. Sinulle ei ilmeisesti ole koskaan opetettu alkeellisiakaan käytöstapoja jotta osaisit kirjoittaa asiallisesti vaikka oletkin eri mieltä Niikon kanssa asioista. Jos Mika Niikko kuuluisi joihinkin seksuaalivähemmistöihin niin varmaan tulisi hirveä haloo, mutta kristittynä häntä voi solvata avoimesti eikä se olekaan vihapuhetta tai suvaitsemattomuutta. Kirjoituksestasi ei ole mitään hyvää sanottavaa.