torstai 10. joulukuuta 2009

WinCapitan käsittely alkoi

WinCapita-jutun oikeuskäsittely alkoi tänään Tuusulan käräjäoikeudessa Järvenpäässä. Syytettynä on pariskunta, jonka miestä epäillään törkeästä petoksesta ja naista törkeästä rahanpesusta. Syyttäjän mukaan mies sijoitti WinCapitaan kaikkiaan 160 000 euroa ja kotiutti sieltä itselleen ja avovaimolleen yhteensä noin 1,7 miljoonaa euroa. Naista syytetään siitä, että hän olisi muun muassa siirtänyt rahoja Thaimaahan häivyttääkseen niiden laittoman alkuperän.


Puolustuslakimiehen mukaan WinCapita ei voinut olla pyramidihuijaus, koska sen jäsenten rahat pidettiin selkeästi erossa toisistaan verkkopalvelimella.

Tämä olikin varsin mielenkiintoinen väite. Yksityinen taho voi siis siirtää ja pitää rahoja omilla nettisivujen palvelimella. Ja vielä tuhansien ihmisten rahat ovat siellä aivan erillään toisistaan. Mitenhän tämä oikein käytännössä tapahtuu? Tokihan puolustuksella on todisteita, jotka tukevat väitteitä?

Ja jos rahat kerran tuli ihan rehdillä pelillä, niin miksi niitä täytyy siirrellä piiloon toiselle puolelle maapalloa?

Jaksaako tässä enää edes kärsivällisenä odottaa, mitä mielikuvitusrikkaita väitteitä puolustus esittää tulevissa jutuissa, päähaaran käsittelystä puhumattakaan.


Pyramidi vai ei, kas siinäpä vasta kysymys.

Ei kommentteja: