tiistai 8. joulukuuta 2009

Uusi viemäri

Uusi viemäriputki on saatu ulkoa tarkistuskaivolta sisään asti. Työ tehtiin hieman kiireessä ulkoa ensin, koska talvi oli tulossa ja loput kaivuutyöt ehti tehdä myöhemminkin sisällä.





Hieman kosteaa ainesta löytyi tämän työn yhteydessäkin. (Kuvassa tumman ruskea betoni ja hiekka.) Tällä seinustalla ulkona ei ollut mitään räystäskouruja ja pintakaatokin talon välittömässä läheisyydessä aika olematonta. Räystäskourut lisättiin ja vesi ohjattiin reilusti pois talon luota. Tästä kuvien kanssa myöhemmin juttua.

Ns. asiantuntijan ohjeet viemärityöhön oli Bobcat-kaivuri vuokraamosta tai joltain maansiirtoyritykseltä kuljettajan kanssa. Minimivuokra oli noin 170 euroa yhdeksi vuorokaudeksi ja yhdeltä pyydetty tarjous oli 55 euroa tunti + koneen kuljetus paikalle. Toteutunut tapa: Iso lapio ja pieni kenttälapio sekä alle 3 tuntia työtä. Säästö noin 150 euroa. Kaivuutyö oli varsin helppoa, koska maa-aines oli jokseenkin tasalaatuista hiekkaa nurmikon alla.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Me mietimme myös noita säästämiskeinoja, mutta kyllä meille bobcat tulee. Ihan senkin takia, että meillä itsellämme ei ole kovin aikaa olla mukana tässä työssä. Bobcat työt varmasti hoituvat hyvin sillä aikaa, kun itse touhuamme omia juttuja. Kiva kuitenkin kun asiat etenevät!
https://www.satakunnanviherpalvelu.fi/palvelut