maanantai 11. toukokuuta 2009

Nurmikkojyrän hankinta

Tarve olisi ostaa nurmikkojyrä. Vuokraus ei kiinnosta tässä vaiheessa, koska korjauksia ja paikkauksia nurmikkoon olisi tarkoitus tehdä useaan kertaan tarpeen ja jaksamisen mukaan.

Yksinkertainen Google-haku "nurmikkojyrä" kertoo kyllä että vaikkapa vuonna 1999 on saanut 10 markalla omakotiyhdistyksestä laitteen vuokralle. Yhtään myynti-ilmoitusta ei tunnu löytyvän, rakennuskonevuokraamoita useitakin.

Pienen etsinnän jälkeen tuntuu haluttu tulos löytyneen:
"Nurmikon voi kylvää huhti-kesäkuussa tai syksyllä, elokuusta syyskuun puoliväliin saakka. Näin varmistetaan, että nurmiheinät ehtivät oraalle ennen ensimmäisiä pakkasia. Kodin Terran valikoimista löydät siemenet, maanparannusaineet, nurmikkojyrän, jyrsimen, talikon ja haravan - kaikki tarvittavat välineet oman nurmikon perustamiseen."

Tämä löytyi vieläpä Kodin Terra -liikkeen omilta sivuilta, joten mitäpäs enää asiaa miettimään. Ja matkakaan liikkeeseen ei aivan ylivoimainen ole, 20 km reissu ei huoleta.
Ei sitten muuta kuin reippain mielin jyrää hakemaan. Omatoimisesti jyrää ei löytynyt puutarhaosastolta, joten myyjältä sitä sitten kysymään. Pienen etsimisen ja soittelun jälkeen selvisi, että yhtään jyrää ei kaupasta löytynyt. Hinta ja merkki selvisi: Fiskars nurmikkojyrä hintaan 75 euroa. No, kiirehän asialla ei ollut joten ei muuta kuin tiedustelua myyjälle, että koska tulee lisää tai voiko tilata yhden kappaleen. Vastaus ei sitten ollut enää mieluisa: tuotetta ei enää tilata / sitä ei saa enää.

Nähtävästi ei kannata olettaa että isoillakaan yrityksillä olisi internet-sivut ajantasalla ja niillä esitetyt tiedot tai väitteet pitäisivät paikkansa. Kiitokset Kodin Terralle turhasta kauppareissusta.

Kuvan nurmikkojyrä, hinta 75 euroa. Helppo täyttää ja tyhjentää vaikka vedellä.

Lisäys:
Jälkikäteen löytynyt mm seuraavia vaihtoehtoja:
- Siemen ja kone, jyrä 75 euroa
- Tavaratalo Kärkkäinen, jyrä 57 euroa
- Prisma kesäosasto, jyrä 75 euroa

Ei kommentteja: