perjantai 4. joulukuuta 2009

Directa Oy - 1400 rikosilmoitusta

Helsingin poliisilaitoksen talous- ja omaisuusrikosyksikkö on saanut valmiiksi Directa Oy:n toimintaa koskevan lisätutkinnan. Yli 1400 on tehnyt yrityksen toimista rikosilmoituksen.

Directaa epäillään törkeää petosta ja markkinointirikosta yritystietopalvelun markkinoinnissa ja laskutuksessa. Rikosilmoituksen tehneiden mukaan Directa ei ole hyväksynyt heidän irtisanomisilmoituksiaan, vaan se on jatkanut sopimusten voimassaoloa. Osa ei katso tehneensä lainkaan sopimusta yhtiön kanssa, mutta on silti saanut yhtiöltä laskun.

Directan epäillään myös jatkaneen laskujen perintätoimia vielä sen jälkeen, kun yrittäjät ovat riitauttaneet laskun ja tehneet asiassa rikosilmoituksen.
Directan lähettämien laskujen suuruus on ollut pääosin 400 - 600 euroa.

Keskuskauppakamarin liiketapalautakunta on antanut asiaan liittyen jo kaksi lausuntoa, joissa Directan hakuosumaperusteinen markkinointi on katsottu harhaanjohtavaksi ja siten hyvän liiketavan vastaiseksi.

"Hyvä, että esitutkinta on valmistunut, koska nyt asiat alkavat pikku hiljaa selvitä. Mekin pääsemme kertomaan näkemyksemme ja faktat asiasta." Fredrik Schauman on kertonut STT:lle. Sinänsä hieman outo kommentti, sillä faktat olisi kannattanut varmaankin kertoa heti alkuun poliisille. Muutenhan poliisi epäilee törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta aivan turhaan.

Asiaan liittyvä keskustelupalsta:
http://keskustelu.yrittajan.info/viewforum.php?f=4

Uutinen mediassa:
MTV3
Verkkouutiset
Nelonen

Aiemmin tässä blogissa:
Directa ja 020300200
Directa valehtelee
Lisää Directa-aiheisia kirjoituksia

Ei kommentteja: