keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Voihan mokkula, taas

Näin Sonera päivän uutisessa:
"Sen voi rehellisesti sanoa, että jos 3,6 megaa luvataan, niin se tulee laboratoriossa. Kyllä se jää yhden kahden megan tasolle hyvissäkin olosuhteissa", Soneran viestintäjohtaja Ahti Martikainen myöntää.

Ja näin samaa myöntää DNA:
Myös DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen myöntää, että yhteysnopeus hidastuu puoleen luvatusta, jos liikennettä on verkossa paljon.

Aikaisemmissa DNA mokkula ja äitienpäivää DNA:lta -kirjoituksissa onkin jo tullut esille liikkuvan laajakaistan ongelmia. Nyt sitten oikein myyjät itsekin heittäytyvät rehellisiksi ja kertovat mainostettujen nopeuksien toteutuvan vain laboratoriossa, loistavaa.

Sinänsä, jos ongelma olisi vain ja ainoastaan luvatun maksimin jääminen haaveeksi aina, niin asian kanssa voisi vielä elää. Mutta kun ongelmat eivät rajoitu luvattua hitaampaan nopeuteen. Yhteyksien pätkiminen kokonaan tuntikausiksi tai vaikka lyhytkin katko vaikkapa videokuvan keskellä herättää suurta ärtymystä. Mokkulan käyttöongelmia tulee myös esiin, kun pitäisi koneelta lähettää vaikkapa sähköpostilla useita valokuvia. Hitaan lähetysnopeuden takia hommaan pitää varata aikaa jopa kymmeniä minuutteja. Ja tietysti hyvää tuuria on hyvä myös olla matkassa, että yhteys ei katkea lähetyksen aikana.

Ei kommentteja: