Rahkapiirakka-projektin innoittamana: kuohkea omenapiirakka.
Tarveaineet leivontaan:
Pohja
200g margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
5 isohkoa omenaa. Jos omenat on pieniä, laita niitä 6 tai 7.
1 dl vettä
1 dl sokeria
Suurustamiseen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä
Täytteen valmistus:
Kuori omenat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kiehauta omenat kattilassa sokerivedessä puolipehmeiksi. Suurusta omenaseos perunajauhovedellä. Anna valmiin seoksen jäähtyä.
Pohjan valmistus:
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinapohjaan siivilän läpi.
Laita taikinasta noin kolmannes eroon koristelua varten. Levitä pääosa taikinasta voideltuun kakkuvuokaan. Levitä omenaseos piirakkapohjan päälle. Pursota loput taikinasta koristeeksi tai asettele suikaleita haluamaasi kuvioon (kuvassa).
Omenapiirakan paistoaika on noin 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Pohja
200g margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
5 isohkoa omenaa. Jos omenat on pieniä, laita niitä 6 tai 7.
1 dl vettä
1 dl sokeria
Suurustamiseen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä
Täytteen valmistus:
Kuori omenat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kiehauta omenat kattilassa sokerivedessä puolipehmeiksi. Suurusta omenaseos perunajauhovedellä. Anna valmiin seoksen jäähtyä.
Pohjan valmistus:
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinapohjaan siivilän läpi.
Laita taikinasta noin kolmannes eroon koristelua varten. Levitä pääosa taikinasta voideltuun kakkuvuokaan. Levitä omenaseos piirakkapohjan päälle. Pursota loput taikinasta koristeeksi tai asettele suikaleita haluamaasi kuvioon (kuvassa).
Omenapiirakan paistoaika on noin 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Piirakan kaveriksi sopii hyvin vaniljajäätelö tai vaniljakastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti