perjantai 9. toukokuuta 2008

Wincapita aukeaa

Sivusilmällä on tullut seurattua myös WinCapitan tapausta. Nyt on sitten KRP oikein lausunut että ei ole löytynyt mitään viitteitä valuuttakaupasta. Perin kummallista, kyllähän se 400% vuosituotto on jostain täytynyt tulla. Kaverillekin sieltä tuli hurjia tuottoja. Tai ei se oikeastaan kaveri ollut, mutta yksi tuttu siitä kertoi. Niin ei se niitä tuottoja koskaan ehtinyt rahana pois ottaa, mutta sieltä verkkosivulta se oli nähnyt niitä hurjia tuottoja.

Muropaketti foorumissa on sitä juttua oikein 1000 sivun verran kertynyt. Asiasta löytyy selostusta myös WikiPediasta.

Hämmästyttää, miten heppoisin ja uskomattomin selityksin suomalaisilta saatiin huijattua 100 000 000 euroa. Enkä olisi lainkaan hämmästynyt vaikka arviota summan suuruudesta vielä tuplattaisiin.

Näistä verkostohuijauksista tuli sitten mieleen, että kyllähän näitä huijausyrityksiä riittää joka lähtöön. Kuten tämäkin hakemistohuijaus. Miten ihmeessä ihmiset tähän sortuvat.

Espanjalainen yritys lähettää massoittain suomalaisiin yrityksiin englanninkielisiä tilauslomakkeita, joissa sitoudutaan maksamaan tuhansia euroja käytännössä tyhjästä. Eikö ihmiset ajattele yhtään, että miksi sinne espanjaan pitää sitä rahaa lähettää suomalaisen nettiosoitteen "rekisteriylläpidosta". Yritys on jo toiminut vuosia, hyvin menee.