perjantai 9. toukokuuta 2008

Nettisensuuri

Voiko tätä asiaa paremmin kuvata: Poliisin nettisensuuri lähtenyt käsistä (Stara.fi 15.02.2008). Poliisin nettisensuurista kansainvälinen selkkaus -otsikko 22.02.2008 samaisessa sivustossa. "poliisi sensuroi perusteettomasti lukuisten muiden syyttömien sivustojen tapaan myös Thaimaan edesmenneen prinsessan muistoa vaalineen verkkosivuston"

Kansanedustaja Jyrki JJ Kasvi kirjoittaa blogissaan mm. seuraavaa: "Mutta rikkooko Nikkin sivusto Suomen lakia, koska se sisältää vain linkkejä? Ja jos rikkoo, miksei toimittu tavalliseen tapaan? Tai jos ei riko, millä perusteella se sitten ylipäätään sensuroidaan?"

Ihmettelen, eikö Kasvin taidot riitä lakitekstin lukemiseen. Selkeät vastaukset Kasvin kysymyksiin taitaa olla: Ei riko lakia, eikä toimittu tavalliseen tapaan, koska ei riko lakia. Sensuroidaan poliisin villin "laintulkinnan" takia.

Effi ry:n sivu aiheesta.

Tunnettu tietotekniikan asiantuntija Petteri Järvinen kirjoittaa "Poliisin verkkosensuuri mokasi" otsikolla mm näin: "Nikki on konkreettisesti osoittanut, millaisia ongelmia valtiolliseen sensuuriin ja sen tekniseen toteuttamiseen liittyy. Tämän tapauksen jälkeen olen hyvin huolissani tulevaisuudesta."

Petteri Järvisen toinen kirjoitus sivuten samaa asiaa.

Asiasta sekä lähinnä Suvi Lindenin jokseenkin ammattitaidottomien kommenttien vuoksi kerääntyi "Suvi Lindén - Eroa taas" adressiin noin 14 000 nimeä.

No katsotaan tuleeko tähänkään asiaan minkäänlaista järkevää lopputulosta. Uskaltaisiko olla edes toiveikas.