torstai 29. tammikuuta 2009

Nettiyhteys Finnairin lentokoneisiin?

Iltalehden digiuutista pieni poiminta:
"Finnair valmistelee parhaillaan laajakaistan käytön mahdollistavan järjestelmän käyttöönottoa A330 ja A340 -laajarunkokoneissaan. Järjestelmän on tarkoitus olla matkustajien käytettävissä loppuvuonna."

Mutta tämähän on loistavaa, vihdoinkin olisi tarjolla jotain ajanvietettä pitkille puuduttaville lennoille.

"Finnairin laajakaistapalvelu toimisi langattomasti lentomatkustajien omilla tietokoneilla ja älypuhelimilla. Kyseessä olisi maksullinen palvelu, josta perittäisiin arviolta 5 - 6 euron maksu yhtä megatavua kohden."

No se siitä ilosta, kukaan järkevä tuskin tuohon hintaan surffailee yhtään mihinkään. Pelkkä iltäpäivälehtien ja vaikkapa Hesarin etusivun aukaisu maksaisi yli 20 euroa. Puolentunnin aktiivinen netin käyttö maksaisi helposti satoja euroja. Ehkä joskus saadaan kohtuulliseen hintaan noitakin palveluita.

tiistai 27. tammikuuta 2009

Uusi Viestintävirasto

Suomessa näyttää olevan uusi Viestintävirasto. Uudella taholla on jopa hämmästyttävän samanoloinen logokin.







Verkkoviestintäkeskus on riippumaton Internet-markkinoinnin asiantuntijataho. Tutkimme verkkoviestintäratkaisujen toimivuutta sekä valvomme ja ...

Hallitusti ja turvallisesti...


Tahon Uutisia ja tiedotteita -sivulta löytyy mm:

- Directa Oy:n yrityshakemistopalvelun markkinointi on hyvän liiketavan vastaista. [02.12.2008]

- Nettimyyjistä jätetään rikosilmoituksia jatkuvalla syötöllä [22.1.2009]

- Viestintävirasto: Laverto markkinoi epäasiallisesti verkkotunnuksia [Kalevi Nikulainen, 16.9.2008]

Taholla on myös tiedotussivu osoitteessa verkkoviestintakeskus.info, jossa on otsikolla "VIESTINTÄMINISTERIN KANTA SOITTOKIELTOON" ja eduskuntarakennuksen kuvalla ja logolla (kopioitu nähtävästi osoitteesta eduskunta.fi) varustettu lausunto, jossa allekirjoitus:

Helsingissä 19 päivänä joulukuuta 2008
Viestintäministeri Suvi Lindén

Sivun alareunassa vielä linkit:
www.lvm.fi (Liikenne- ja Viestintäministeriö)
www.ficora.fi (Viestintävirasto)







Mutta miten ihmeessä tämä puolueeton taho, jolla näyttää olevan yhteys sekä eduskuntaan, Viestintävirastoon ja viestintäministeri Suvi Lindeniin, ei ole mitenkään ollut valtamedian uutisissa?

Etsitäänpä hieman lisää tietoa. ( mm. Google-haku "SVVK Suomen Verkkoviestintäkeskus Oy" )
Huijaa.info:n keskustelupalstalla tästä uudesta tahosta keskustellaan otsikolla Suomen verkkoviestintäkeskus?!

Plazan keskustelupalstalla verkkoviestintäkeskus.fi

Huijaus-blogi pohtii miten SVVK Suomen Verkkoviestintäkeskus Oy ja Scandic Media Oy liittyvät toisiinsa.

Mahtaako kyseessä olla vain kuitenkin uusi puhelinmarkkinoija, joka lisää vain yrityksiin tulevia puheluita?

Scandic Medialla on useita varsin mielenkiintoisia työpaikkailmoituksia Työkkärissä:
Myyntiedustus ja puhelinmyynti
Soittajarobotti, 9 paikkaa, Scandic Media Oy, Haku päättyy: 08.02.2009, kokopäivätyö, Kesto: yli 12 kuukautta


Mahtaa yritys arvostaa yksilöitä työntekijöinä, kun kutsuvat heitä "Soittajarobotti"-nimikkeellä. Vaatimuksina tehtävään nimetään mm "suu ja puhetaito".

Mitähän mielenkiintoista tästä vielä kehkeytyy?

sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Johanna Tukiainen on suositumpi kuin Jeesus!

Google tarjoaa paljon mielenkiintoista tietoa siitä, mitä ihmiset hakevat netistä. Google Trends -palvelun mukaan "Johanna Tukiainen" on ollut viime vuonna ajoittain jopa noin 20 kertaa haetumpi kuin "Jeesus". Tosin aivan tuossa vuoden lopulla joulun tienoilla tilanne on ollut lähes tasoissa. Jeesusta on haettu jouluun liittyen hieman enemmän kuin muulloin.




Googlen hakuehdotusten mukaan myös hakusanat Johanna Tukiainen alasti ja Johanna Tukiainen ilman meikkiä ovat kiinnostaneet ihmisiä. Mistähän tämäkin johtuu? Jeesus alasti tai Jeesus ilman meikkiä ei näytä olevan ollenkaan kiinnostavaa.

No, täällä MTV3:n jutussa Johanna ilman meikkiä on.

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Mikä menestyy lamassa

Tässä blogissa on kirjoitettu jo seuraavista:

Toukokuu 2008
SpareCom Oy
WinCapita
Global Pension Plan (GPP)
Kesäkuu 2008
Directa ja 020300200
Lisäksi WinCapitasta ja Directasta useampaan kertaan myöhemmin.

Huijaus-blogista löytyy toistakymmentä kirjoitusta, joissa mainitaan lisäksi useita tahoja, jotka ovat toimineet vähintäänkin arveluttavasti. On treffipalvelua, yrityshakemistoa, energiayhtiö...

Aivan viimepäivinä uutisissa oli, että tällä kertaa Afrikasta myydään Suomeen olemattomia harvinaisia koiranpentuja. Mahtaako olla niin että perinteisiin nigerialaiskirjeisiin ei enää sorruta niin helposti, niin samat huijarit rahastaa nyt hellyttävillä koiranpentujen kuvilla? Miksi ihmiset lähettää anonyymiä rahansiirtopalvelua käyttäen yhtään mitään rahaa yhtään mistään syystä Afrikkaan? No mutta kun just se koiranpentu piti saada...

Edellisen laman kokemusten mukaan esimerkiksi halvat pikaruokalat menestyivät loistavasti, vaikka monilla muilla yrityksillä meni huonosti. Miten on, mahtaako huijarit menestyä myös?

torstai 8. tammikuuta 2009

Remonttiäänistä ärtyneelle jättilasku

Taloyhtiön remonttiäänistä tuohtunut humalassa ollut 66-vuotias mies sytytti keittokomeronsa palamaan. Hän tuikkasi keittokomeronsa liekkeihin ja kävi sitten ilmoittamassa asiasta naapureille. Sytyttäjän asunto paloi pahoin, mutta muuten talo kärsi vain savuvahinkoja, henkilövahinko ei tullut.

Käräjäoikeus tuomitsi torstaina miehen tuhotyöstä kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Maksettavia korvauksia talon omistajille ja vakuutusyhtiölle tuli yhteensä 32 000 euroa. Mies myönsi tekonsa oikeudessa.

Voiko ihmiset oikeasti olla näin tyhmiä, ilmeisesti voi. Jos kerran äänistä oli haittaa, niin olisko ehkä tullut noin 31 950 euroa halvemmaksi mennä baariin vaikkapa muutamaksi tunniksi. Tai jos hän rauhallisuutta kaipasi, niin vaikkapa kirjastoon olisi voinut mennä. Tuskin taloyhtiön remonttia kovin myöhään illalla tehdään. Ja eiköhän asianosaisen oman asunnon remonttiäänet ja -kulut tullut vielä kaupan päälle.

keskiviikko 7. tammikuuta 2009

50 varkautta

Vartin uutisissa: Tapanäpistelijä nauraa poliisille

Uutisen mukaan 24-vuotias nainen on jäänyt kiinni yli 50 kertaa vuoden aikana.
Poliisin mukaan lieviin rikoksiin syyllistyville taparosvoille voidaan antaa vain päiväsakkoja, jotka jäävät yleensä maksamatta. Poliisien antamia sakkoja ei ole voitu muuttaa vankeusrangaistukseksi viime vuonna voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen.
Keinoja asiaan puuttumiseksi ei ole, Jarmo Heinonen Itäkeskuksen poliisista vahvistaa.

Miten tämäkin voi olla näin mahdotonta? Nainen on varmasti tehnyt satoja varkauksia, kaikista kun ei jää kiinni. Miten voi olla, että ei osata määrätä lakeja ja rangaistuksia, jotka ehkäisisivät rikoksia? Miten olisi vaikkapa niin, että jos on jäänyt kiinni lievistä rikoksista 2 vuoden sisään kiinni vähintään 3 kertaa, niin rangaistus kovenee? Ja sitten taas kovenee, jos rikkomuksia tulee yli 10 samana aikana. Kymmenen varkautta ja sen jälkeen ehdollinen vankeusrangaistus vaikkapa 2 kuukautta. Jos sitten jää ehdollisen aikana kiinni, niin pariksi kuukaudeksi miettimään tekosiaan. Tällä menettelyllä ei olisi mahdollista tehdä useita kymmeniä rikoksia vuodessa.

Ihan sama jatkuvasti ( humalassa ) ilman ajokorttia ajaville. Poliisi on tiedottanut useista henkilöistä, jotka jäävät kiinni kymmeniä kertoja vuodessa samasta asiasta kiinni. Kyllä tämmöiset tappokoneet pitää saada pois liikenteestä ennen kuin jotain tapahtuu. Ainoa realistinen vaihtoehto taitaa olla asteittain kovenevat rangaistukset.

tiistai 6. tammikuuta 2009

Onneksi ei Suomessa

Juuri kun Suomessakin on kunnolla ensimmäisiä pakkasia, tulee sitten uutisia:

Venäjä vähensi tiistaina entisestään Ukrainaan toimittamansa kaasun määrää. Tämän seurauksena mm. Bulgaria, Kreikka, Kroatia ja Turkki ilmoittivat kaasun tulon Venäjältä lakanneen kokonaan. Myös Itävalta, Tshekki, Slovakia, Unkari ja Romania kertoivat kaasunsaantinsa vähentyneen tuntuvasti kriisin seurauksena.

Onneksi tämä ei ole mahdollista Suomessa, koska meillä ollaan viisaasti täysin omavaraisia energian suhteen ja ylimäärät myymme muille maille. Vai miten se nyt oli...

Palvelua webissä

Kirjoittelin jokin aika sitten kuinka lastentarvikkeita myyvä tuttu panostaa mainontaan kaikista lamapuheista huolimatta.

No, nyt löytyi sitten varsinainen urho: web-palvelu
Tässä onkin varmaan hyvä juuri laman alettua ryhtyä kilpailemaan jo valmiiksi kyllästetyillä markkinoilla.

Tietääkseni tuo Internet on jo pullollaan kaikenlaisia nörttipalveluita tarjoavia. No voihan sitä tietty aina menestyä, jos vaan tekee asiat paremmin kuin kilpailijat. Tässä ei voi muuta kuin laittaa kaikki sormet ja varpaat ristiin parasta toivoen.

Onnea yritykselle!
T: Pate

maanantai 5. tammikuuta 2009

Liian lihava lentämään

Intialainen lentoyhtiö antoi potkut useille lentoemännille, koska nämä olivat liian lihavia. Heille annettiin jo viime vuonna varoitus asiasta ja kehotettiin hoitamaan painonsa vaatimusten mukaiseksi. Air India tarjosi heille myös muita työtehtäviä lentokentillä, mutta työntekijät hylkäsivät tarjouksen.

Voisihan tätä sanoa syrjimiseksi, mutta miten hyvin vaikkapa 140 kiloinen lentoemo hoitaisi tehtäviään? Tai vaikkapa 180 kiloinen, onnistuisiko tarjoiluvaunun antimien tarjoaminen ilman takapuolen työntämistä vieressä istuvan syliin? Mihin voi vetää rajan? Miksi lentoyhtiö ei saisi yksinkertaisesti laskea, että lihavien lennättäminen on yksinkertaisesti kalliimpaa? Maksavathan matkustajatkin matkatavaroiden ylipainosta.

perjantai 2. tammikuuta 2009

Ennätys: 50 000

Uutisten mukaan kirkosta erosi vuonna 2008 ennätysmäärä jäseniä. Muutamissa uutisissa luku vaihtelee muutamia satasia, mutta noin 50 000 luku kuitenkin on.

Kirkosta eroon -blogissa on oikein graafisten kuvaajien kanssa kerrottu vuoden viimeisten päivien ryntäyksestä. Yli 1000 eroa sen mukaan vuoden viimeisenä päivänä.

Aiemassa kirjoituksessa "Selvää säästöä" pohdittiin kirkosta eroamista säästösyynä ja mitäpä muuta voi ajatella, kun yhdessä päivässä eroaa jopa 10 kertaa enemmän kuin muina päivinä.

Hauskoja juupas eipäs -keskusteluja aiheesta löytyy vaikkapa Hs.fin keskustelupalstalta. Noissa uskovaiset kauhistelevat jumalatonta menoa ja ateistit ihmettelevät taikauskoisia ihmisiä.
Mahtaako tässä nyt mikään niin kovin paljoa kuitenkaan muuttua vaikka jotkut eroavatkin kirkosta...