keskiviikko 7. tammikuuta 2009

50 varkautta

Vartin uutisissa: Tapanäpistelijä nauraa poliisille

Uutisen mukaan 24-vuotias nainen on jäänyt kiinni yli 50 kertaa vuoden aikana.
Poliisin mukaan lieviin rikoksiin syyllistyville taparosvoille voidaan antaa vain päiväsakkoja, jotka jäävät yleensä maksamatta. Poliisien antamia sakkoja ei ole voitu muuttaa vankeusrangaistukseksi viime vuonna voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen.
Keinoja asiaan puuttumiseksi ei ole, Jarmo Heinonen Itäkeskuksen poliisista vahvistaa.

Miten tämäkin voi olla näin mahdotonta? Nainen on varmasti tehnyt satoja varkauksia, kaikista kun ei jää kiinni. Miten voi olla, että ei osata määrätä lakeja ja rangaistuksia, jotka ehkäisisivät rikoksia? Miten olisi vaikkapa niin, että jos on jäänyt kiinni lievistä rikoksista 2 vuoden sisään kiinni vähintään 3 kertaa, niin rangaistus kovenee? Ja sitten taas kovenee, jos rikkomuksia tulee yli 10 samana aikana. Kymmenen varkautta ja sen jälkeen ehdollinen vankeusrangaistus vaikkapa 2 kuukautta. Jos sitten jää ehdollisen aikana kiinni, niin pariksi kuukaudeksi miettimään tekosiaan. Tällä menettelyllä ei olisi mahdollista tehdä useita kymmeniä rikoksia vuodessa.

Ihan sama jatkuvasti ( humalassa ) ilman ajokorttia ajaville. Poliisi on tiedottanut useista henkilöistä, jotka jäävät kiinni kymmeniä kertoja vuodessa samasta asiasta kiinni. Kyllä tämmöiset tappokoneet pitää saada pois liikenteestä ennen kuin jotain tapahtuu. Ainoa realistinen vaihtoehto taitaa olla asteittain kovenevat rangaistukset.

Ei kommentteja: