sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Paha vai tyhmä

Muun muassa Iltalehti uutisoi:

Vuoristorata katkaisi teinin kaulan

Kuulostaa pahalta. Mikähän vika laitteessa oli vai kiihtyikö se niin lujaa, vai mikä ihme sai kaulan poikki?

Poika oli kiivennyt luvatta kahden turva-aidan yli vuoristoradan alueelle etsimään kadonnutta hattuaan, kun vuoristoradan juna törmäsi häneen.

Pojan ylittämät turva-aidat oli varustettu kyltein, joissa luki "vaarallinen alue", "pääsy kielletty" ja "vain henkilökunnalle", ja aidoista toinen oli 1,80 metriä korkea.

No niin, onko sitten ihmisen ihan oma vika, jos tyhmyyttään pääsee hengestä eroon?

Directa ja 020300200

Directa ja 020300200 taitaa olla taas uusi sotku, joka on jo muhinut jonkin aikaa. Alla muutama linkki ja lainauksia uutisista ja niiden kommenteista.

Pienyrittäjät raivostuivat nettiluettelofirmalle

Directan asiakkaat kummastelevat suuria laskuja ja pitävät niitä perusteettomina.

Directaa parjataan siitä, että puhelinmyyntitilanteessa asia on esitettty toisella tavalla, kuin mitä näkyy tilausvahvistuksessa tai lopulta laskussa.

Jos asiakkaat ovat tyytymättömiä ja ymmärtävät asian aivan eri tavalla kuin se, joka laskuttaa, niin silloin laskuttajan pitää katsoa peiliin.

Directan 020300200: blogista kymppiuutisiin

Minun kannaltani kyse on ollut Directa-antipatioita enemmän sananvapaudesta.

Directan 020300200 yrityshakemiston hinnoittelu

Retorinen kysymys: Onko tässä huijauksen makua?

myy palvelua, jonka todennäköisenä tuloksena menetät 2 x 360 e = 720 euroa saamatta paljonkaan rahoille vastinetta

Tämä kirjoitus kerää tasaisesti Googlen osumia. Hakusanoja ovat olleet esim. “directa huijaa”, “directa huijaus”, “directan sopimusehdot”, “directa irtisanominen” ja “020300200 hinta”. Nämäkin kertovat omaa tarinaansa.

Olen kuullut vastaavasta tapauksesta (taisi olla Hesarin nettikeskustelussa, joka on jo poistettu), jossa Directasta pääsi eroon, kun jätti aiheettoman laskun maksamatta ja antoi sen mennä perintään. Perintätoimisto sitten ymmärsi, mistä on kyse, ja jätti laskun sikseen, kun ei ollut sopimusta, jonka perusteella periä.

Lähettämäni perumiskirjeet katosivat jäljettömiin ja tilausvahvistuksen tullessa oli valitusaikakin mennyt umpeen. Kätevää! Myy siis puhelimessa mitä vain ja tee perumisesta mahdotonta.

Directalla on todella huijaava puhelinmyynti. Vasta saatuamme kirjalliset sopimusehdot, päätimme ettemme tee tällaisen yrityksen kanssa sopimuksia. Kun puhelimessa sanotaan ihan muuta kuin sopimusehdoissa todellisuudessa lukee.

Olisiko minun pitänyt tietää, että minulle valehdeltiin puhelimessa ja jätettiin asioita kertomatta, ja että sopimusehdoissa lukee jotain aivan muuta?

Hesarin sivuilta aiheen keskustelu on poistettu varmaan siitä syystä, että Directan yhteistyökumppani on Taloussanomat…

Riitautan asian niin eivät pääse hoitamaan asiaa perintätoimiston kautta ( siis kirjallisesti ,todistettavasti,kirjeellä,faxilla jne.).

Ihmettelen myös miten on moraalisesti mahdollista että samanaikaisesti kun pienyrittäjät yrittävät saada vilpillistä toimintaa kuriin, Työministeriö tekee yhteistyötä ao. yrityksen kanssa ja Directa käyttää heidän logoaan mainoksissa.

Nykyään ovat “muuttaneet irtisanomisehtojaan”, kun työministeriökin on ihan mukana tässä. Voi hurja. Aikaisemmista irtisanomisehdoista on tullut “jonkin verran palautetta”. No aijaa ihan totta hei.

Directa ja 020300200 ovat nimiä, joista ei googlellakaan löydy muuta kuin pahaa sanottavaa.

Työministeriö yhteistyössä kohutun luettelofirman kanssa

Nettiluetteloyhtiö Directa Oy mainostaa verkkosivuillaan yhteistyökumppaneiksi yrityksiä, jotka eivät omien sanojensa mukaan ole Directan kumppaneita.

Myös Directan verkkosivuilla mainitut Tdc Song Oy, Silja Line ja TietoEnator kiistävät olevansa Directan kumppaneita. Yhtiöt kertovat, että heillä on asiakassuhde Directan kanssa.


PÄIVITYS, uusia kirjoituksia ja linkkejä tästä aiheesta:

Directa valehtelee
Directan vastustajat eduskunnassa
Directa todettiin huonotapaiseksi
Taas Directa Oy
Lisää Directaa
Directa 2



perjantai 27. kesäkuuta 2008

Liikaa lokkeja

ESS:
Hallinto-oikeus: Lokkeja ei saa häätää satamastaHallinto-oikeuden mielestä pensaiden istuttaminen aallonmurtajalle olisi luonnonsuojelulain tarkoittamaa tahallista häiritsemistä, vaikka istutus tehtäisiin pesimäajan ulkopuolellakin.

Iltalehti:
Helsinkiläislokki pesii raitiovaunupysäkin katolla.Vilkas ratikkaliikenne ei haittaa Helsingin Töölössä hautovaa lokkia.

Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan voisi päätellä, että Töölössä sijaitsevaan raitiovaunupysäkkiin ei saa enää ikinä kajota. Ei saa huoltaa, maalata, siirtää, poistaa tms joka millään lailla häiritsee tätä lokin pesäpaikkaa, vaikka ei olisi edes pesimäaika.

Onko vika luonnonsuojelulain tulkinnassa vai itse laissa?

Mitäpä jos lokit tykästyvät vaikkapa kirkon tai kaupungintalon katolle majailemaan? Tämän jälkeen ei sitten tarvitse käydä kirkossa tai huoltaa rakennusta, koska lokit voivat häiriintyä.

Mitähän jos luonnonsuojelulaki koskisi vain luonnollisia alueita, ei ihmisten rakentamia rakennuksia tai rakennelmia? Joskus noita rakennelmia täytynee kuitenkin huoltaa tai muuttaa.

Eikö sama luonnonsuojelulaki koske vaikkapa kaupunkipuluja lokkien lisäksi? Kaikki rakennuksiin viritellyt lintuesteet ovat siis luonnonsuojelulakia rikkovia, koska ne ovat vaikkapa pulujen pesimäalueilla.

keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Wielä WinCapitaa

Maaliskuussa kadonneen sijoitusklubin jäljiltä on tehty jo lähes 500 rikosilmoitusta. Poliisi on suorittanut laajoja tiedusteluja pankkeihin ja vakuutusyhtiöihin kadonneiden rahojen paikallistamiseksi. Useita henkilöitä on vangittu, ja ensimmäiset oikeudenkäynnit alkanevat jo tänä vuonna.

Edelleenkin kovin vähän noita rikosilmoituksia. Uutta taisi olla tuo, että useita henkilöitä on vangittu.

Jo Hesarin keskusteluosassa irvaillaan, että vieläkö löytyy WC-uskovaisia selittämään, että kohta ne sivut aukeaa ja rahan tahkoaminen jatkuu.

Ravintola Nuevo Latino II

Ravintola Nuevo Latino, osa I

Helsingin Sanomat julkaisi noin tunti sitten uutisen, jonka mukaan ravintolan omistaja sanoutuu irti uhkailusta.

Marainvest N&K -ravintolaketjun toimitusjohtaja Petri Naumasen mielestä kyseessä on kahden ihmisen välinen nahistelu, johon ravintolalla ei ole ollut osuutta.

Esillä on kuulemma nettikriitikolle hyvitys ja töppöilleelle tarjoilijalle mahdollisesti potkut.

Mielenkiinnolla odotan mitä osa III tuo tullessaan.

Taksihinnat räjähti

Muun muassa iltasanomat uutisoi: Taksien hinnat nousevat tuntuvasti.

Äkkiseltään tukka nousi pystyyn, taksia tulee käytettyä jonkin verran, noinkohan on nyt siihen enää varaa?

Uutista tarkemmin tutkittua tukka palasi nopeasti normaaliin vaaka-asentoon. Perusmaksu nousee huimat 30 senttiä ja 10 senttiä kilometriä kohti lisää. Tyypillisesti taksimatkan hinnaksi vanhoilla hinnoilla tulee noin 10 euroa. Tuohon kun lisätään nuo korotukset niin uusi hinta on siis noin 70 senttiä kalliimpi vanhaan verrattuna.

Onkohan otsikko tuntuvasta korotuksesta ihan paikallaan, jos vanha hinta on 10 euroa ja uusi hinta on 10,70 euroa? Kuinka paljon taksilla pitäisi ajella, että korotuksen osuus oikeasti rasittaisi kukkaroa...

tiistai 24. kesäkuuta 2008

Ravintola Nuevo Latino

Helsinginsanomien verkkosivulta, aivan etusivulla, voidaan ihmetellä Ravintola Nuevo Latinon toimintaa.

Helsinkiläisravintola suivaantui nettikriitikon arvostelusta

"Asiasta kertoivat tänään Ilta-Sanomat ja Digitoday."

Ja eiköhän parin päivän kuluessa asiasta tiedä koko Suomi. Blogeihin asiasta kirjoitellaan vinhaa vauhtia.

Pikaisesti netistä löytyi mm näitä:
Ravintola Nuevo Latino uhkailee
Yrittäjä, älä tee kuten ravintola Nuevo Latino
Ravintola Nuevo Latino teki itsestään nettivitsin
Restaurant Nuevo Latino bullies a blogger
Tapaus ravintola Nuevo Latino ...

Ja nyt sitten etsimään ravintolan omaa nettisivua Google haulla "ravintola nuevo latino". Eipä löydy edes ensimmäiseltä tulossivulta tällä hetkellä.

lauantai 21. kesäkuuta 2008

Kesäpäivänseisaus


Kesäpäivänseisaus, pohjoisella pallonpuoliskolla vuoden pisin päivä, Juhannus ja Suomen lipun päivä. Ja sataa rakeita.


perjantai 20. kesäkuuta 2008

Kerjäläiset

Turun Sanomat uutisoi, että poliisi alkaa sakottaa kerjäläisiä kahden varoituksen jälkeen.

No vihdoinkin jotain tehdään näille ärsyttäville tunkeilijoille. Lähinnä siis nämä autoja pysäyttelevät aggressiiviset "kauppiaat" ja ruusuja ja rihkamakoruja tyrkyttävät kerjääjät ärsyttävät eniten.

Maahan tulevalla pitää olla sen verran rahaa, että tulee toimeen. Tulokas voidaan käännyttää myös sillä perusteella, että hänestä tulee kohtuuton rasite maan sosiaalihuoltojärjestelmälle.

Jonkun verran näillä kerjäläisillä varmasti on rahaa, koska jollain ne ovat Suomeen asti päässeet. Mikäli kerjäämisestä saatuja rahoja ei hyväksytä toimeentuloksi, niin heillä tuskin on näyttää varoja pidempään oleskeluun Suomessa.

Toivottavasti agressiivisiä kerjäläisiä näkyy erittäin vähän ja poliisi puuttuu näiden toimintaan muuallakin kuin Turussa.

perjantai 13. kesäkuuta 2008

Taas uusi pyramidihuijaus

Hesari uutisoi tänään jälleen uudesta paljastuneesta huijauksesta.

Ylen mukaan nyt rahansa menettäneet ovat osin samoja henkilöitä kuin
WinCapitassa huijauksen kohteeksi joutuneet.

Ylen mukaan suomalaisen pankin tekemä rahanpesuilmoitus esti WinCapitan
kaltaisen laajan sijoitushuijauksen onnistumisen.


Miksi ihmeessä tämä ei sitten tullut esiin vaikkapa tuossa WinCapitan esitutkinnassa? Eikö KRP:n kannattaisi kysellä kaikilta WinCapita-sijoittajilta, että minnekäs muualle niitä rahoja on tullut sijoitettua? Miten se vasta pankin ilmoituksesta tuli ilmi?

Uutisessa ei ollut myöskään mainintaa millä nimellä tätä huijausta harjoitettiin. No, ehkäpä tämän saamme lähiaikoina selville.

keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Lahti F1

Lahdessa oli nämä F1-venekilpailut. No, tapahtuma oli ihan kiva, mutta jälkikäteen tuli huomattua, että ilmeisesti samaan aikaan oli järjestetty tapahtumaa vastustava mielenosoitus. Siis oikein järjestetty mielenosoitus.

Medioihin oli ilmoitettu ja kaupungilla oikein tiedotettu asiasta mainoksin.

No, sitten se suuruutinen, kuinka monta mielensoittajaa kerääntyi F1-tapahtumaa vastustamaan, kun samaan aikaan noin 40 000 ihmistä kerääntyi F1-venetapahtumaan?

Kuusi. Ja paikalla oli noin sama määrä toimittajia. Että näin.

Mielenosoittajien mukaan osanottajamäärä oli näin mitätön, koska Lahdessa on viimeaikoina ollut vähän aktivistitoimintaa, tai jotain vastaavaa kertoivat. Niinkö? Olisiko todennäköisempää, että ihmiset vaan mielummin menevät pällistelemään kilpaveneitä ja Mika Häkkistä, joka kävi tapahtumassa Sami Seliön kyydissä hurauttamassa F1-veneellä koeajon, kun hölmistelevät jossain mielensoituksessa tapahtumaa vastustamassa.

TV Viisi

Nyt on sitten kuulemma tulossa uusi TV-kanava.

Iltapäivälehti uutisoi: Viihde- ja yleiskanavaksi julistautuva TV Viisi tulee esittämään kotimaisia, eurooppalaisia ja amerikkalaisia ohjelmia.

Voi harmi! Taitaa jo kaikki muutkin kanavat esittää kotimaisia, eurooppalaisia ja amerikkalaisia ohjelmia. Sehän vasta uutinen olisi ollut, jos kanava tarjoaisi vaikkapa intialaisia, kiinalaisia ja australialaisia ohjelmia.

sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Puulla päähän

Tätä ei kyllä enää osannut odottaa.

ESS uutisoi 1.6.

"Wincapitalla salainen kokous Lahdessa"

Kohutun sijoitusklubi Wincapitan luottomiehet kävivät kuluneen viikon aikana Lahdessa tapaamassa pariakymmentä täkäläistä sijoittajaa.Rahojensa kohtalosta huolestuneita sijoittajia yritettiin rauhoitella uusilla suureellisilla lupauksilla, joiden mukaan Wincapita palaisi entistä ehompana ja toiminta käynnistyisi uudelleen kesäkuun aikana. Sijoittajien rahojen vakuutettiin olevan turvassa.Vastaavanlaisia rauhoittelukokouksia on pidetty kevään aikana muuallakin Suomessa.

Ei tätä voi kohta enää edes ihmetellä, menee normaalin järjenjuoksun ohi jossain aivan omassa ulottuvuudessa. Mistä näitä ihmisiä enää riittää WinCapitan kokouksiin? Mitä ihmettä pitää tapahtua, että yksinkertaisesti tämänkaltaisten kokousten järjestäminen ei onnistu, koska sinne ei tule kukaan?

Sijoitetut rahat ovat turvassa, niinkö? Onko tässä kyse KRP:n jäädyttämistä varoista, voihan niiden todeta olevan turvassa. Tosin ei niistä voi oikein uskoa enää mitään "tuottoja" kenellekään tulevan. Vai mahtaako olla kyse Thaimaassa tuhlatuista rahoista?

KRP on jo todennut aikaa sitten, että valuuttakaupasta ei ole löytynyt merkkiäkään. Miksi ihmeessä WinCapitan avainhenkilöt ei sitten yksinkertaisesti kerro ja näytä poliisille missä se valuuttakauppa tapahtuu? Näinhän päästäisiin kerralla eroon poliiseista ja tehtäisiin niistä naurunalaisia.