sunnuntai 30. elokuuta 2009

Käytiinkö kuussa

Hesarin uutisissa on pistänyt silmään, että jollain tavalla kuuta koskevissa uutisissa esiintyy kovin pian kommentteja, jossa todetaan, että eihän kukaan oikeasti ole kuussa käynyt.

Näyttää siltä, että jos kyseessä on edes jollain lailla merkittävä tapahtuma, niin sille löytyy selityksiä, että ei se noin oikeasti mennyt. Sehän oli vain valtion salaliitto tai vaikkapa yrityksen markkinointikampanja. Wikipediaan on joku katsonut tarpeelliseksi jopa luoda artikkelin (Third-party evidence for Apollo Moon landings), jossa on kolmansien osapuolten todisteita tapahtuneesta. Nasan tai USA:n valtion elinten todisteethan eivät kelpaa, koska ne voivat olla väärennettyjä. Ainakaan tällä hetkellä artikkelista ei ole suomenkielistä versiota tarjolla. Kenties joku suomentaa tai tekee vastaavan artikkelin myös suomeksi.

Todisteita kuvien ja videoiden muodossa kuussa käynnistä tarjoaa eniten tietysti itse taho, joka kuussa kävi. Mutta salaliittoteoriaa elättelevien mielestä kaikki kuva- ja videomateriaali onkin tehty maassa isoissa studioissa. Kukaan näissä väitetyissä studioissa olleista, niitä rakentaneet tai kuukuvauksia tehneistä ei jostain syystä ole vain tullut esiin ja vahvistanut, että kyllä ne kuvat ja videot on studiossa tehty.

Outoa myös on, että jos kaikki työ, kuvaukset, laitteet, kuusta mukamas tuodut useiden satojen kilojen painoiset kuukivet ovatkin väärennöksiä, niin koko salausoperaatioon on täytynyt osallistua useista eri maista vähintäänkin kymmeniätuhansia ihmisiä. Todisteita kuussa käynnistä, kuukivistä jne tarjoaa Yhdysvaltalaisten lisäksi tutkijoita ja tiedemiehiä Australiasta, Japanista... yliopistoista, yrityksistä aina yksityisiin harrastajiin asti.

Kuussa käymisen kieltäminen taitaa olla jo oma uskontonsa. Samalla tavalla monissa uskonnoissa hylätään tarpeen mukaan kaikki tieto, joka tulee uskonnon oman tiedottamisen ulkopuolelta. Mitään päteviä todisteita ei kuitenkaan tarjota siitä että kuussa käymisen puolesta puhuvat todisteet olisivat kaikki väärennettyjä.

Ei kommentteja: