torstai 25. joulukuuta 2008

Rohkeasti vaan

Tuttava laittoi jokin aika sitten lastenvaatekaupan pystyyn. On se hyvä, vaikka kuinka joka tuutista tulee lamaa ja taantumaa, niin jotkut ei supista ja lamaannuta itseään/yritystä vaan panostavat ihan tavalliseen tapaan myyntiin, kehittämiseen ja markkinointiin. Näemmä nettisivujakin on uusittu lähiaikoina.

OK, no voihan se olla että paikallisella lastenvaatteiden myyjällä ei taantumat näy samalla tavalla kuin vaikkapa autokaupoilla tai kiinteistövälittäjillä. Lapsia tulee, ne kasvaa ja tarvitsee uusia vaatteita. Autoa ei tarvitse ja pidempäänkin kestää kunhan vain korjaa uusimisen sijaan. Tietyntyyppiset lastenvaatteet kestää muutaman kierrätyksen vaikkapa perheen pienemmälle tai kirpputorin kautta, mutta sitten ne alkaa hajota tai näyttää aika huonoilta.

Joku tokaisi, että lamassa ollaan niin kauan kuin itse halutaan. Näinhän se taitaa vähän olla, kun yritykset kilpaa peruu varattuja mainospaikkoja niin seuraavaksi mainostoimistot on pulassa ja sitten niitten tavarantoimittajat ja sitten .... jne. Jos kaikki vain päättäisi että ei tässä mitään taantumaa ole tulossa ja myös toimisivat niin, jäisi lama tulematta. Millähän saataisiin kierre katkaistua ja taas pankit myöntämään lainoja yrityksille ja yrittäjille, jotta saataisiin rohkeasti tuottavaa toimintaa käyntiin.

Ei kommentteja: