maanantai 9. heinäkuuta 2012

Enkeli-Elisa, oikeesti?

Enkeli-Elisasta omakustannekirjan kirjoittanut Minttu Vettenterä on ollut muutaman viime päivän uutisissa ja netissä erityisesti esillä, varsinkin sen jälkeen kun Hesarissa tohdittiin epäillä josko koko Elisaa on ollut oikeasti olemassakaan.

On tullut ilmi muun muassa että Elisan väitettynä kuolinpäivänä viime vuoden helmikuussa ei kuollut 15-vuotiasta tyttöä. Tiettävästi yksikään tytön tarinasta uutisoinut tiedotusväline ei ole saanut yhteyttä tytön vanhempiin.

Enkeli-Elisa-blogi on hävinnyt salasanan taakse. Jos tarinat olivat tosia ja vilpittömästi tehty, niin miksi ihmeessä näin on käynyt?

Aamulehdessä filosofian professori Timo Airaksinen Helsingin yliopistolta kommentoi että internet on täynnä valheellisia tarinoita, joilla pyritään keräämään rahaa tai kerjäämään myötätuntoa. Tavallista hänen mukaansa on, että tarinoita väritetään, jotta niihin saadaan potkua. Ihanko totta, onko tämä joku uutinen? 

Lisäksi professori täräyttää: Vain tyhmä uskoo, mitä netin blogeissa ja keskustelupalstoilla kirjoitellaan. Kannattaisi samalla pohtia, kuinka hyväuskoisia me olemme. Turha tässäkään tapauksessa on raivostua, jos on tullut höynäytetyksi. Sitä pitäisi ennemminkin hävetä.

Jokseenkin tuoreessa uutisessa Hesarissa kerrotaan, että poliisi selvittää koulukiusaamisesta keskustelua herättäneen Enkeli-Elisan tarinan taustoja. Tässä oikeastaan syy mikä kirvoitti kirjoittamaan asiasta. Siis mitä ihmettä? Mitähän rikosta tässä tutkitaan? Syyllistyikö Vettenterä mahdollisesti markkinointirikokseen markkinoimalla kirjaansa netissä? Vai jotain muuta rikosta?

Tässä todisteet Enkeli-Elisan olemassaolosta, kertoo Vesa Linja-aho:
1. Pakkohan sen on olla olemassa kun kerran Minttu niin sanoo!
2. Eihän kukaan voi tuollaista keksiä!

Niin, tämän parempaahan ei taida olla tällä hetkellä missään tarjolla.

Mitä väliä sillä on, onko Enkeli-Elisa totta vai tarua? Tai jos se vaikka on Vettenterän omakohtainen kokemus, jossa vain loppu on muutettu rankemmaksi?

Ei kommentteja: