lauantai 26. kesäkuuta 2010

Kilpailu kiristyy

Pikalainoja tarjoavia yrityksiä näyttää tulevan markkinoille melkoisella tahdilla. Mahtaako markkinat olla jo täynnä tarjoajia. Tarjoajien välinen kilpailu on saanut myös varsin merkillisen tavan houkutella asiakkaita: ilmainen pikavippi. Tuo sivusto siis tarjoaa 1 - 200 euron lainaa ilman kuluja: "1. laina ilmaiseksi!" kertoo sivustossa oleva mainosteksti. Ilmaisten lainojen käsittely, myöntäminen ja periminen tuskin kuitenkaan on ilmaista yritykselle.

Myös toinen markkinointitapa näyttää yleistyvän. Tämä saattaa olla asiakkaille harmillista, kun netistä löytyy sivustoja, jotka ovat eri nimisiä ja eri näköisiä, mutta taustalla onkin yksi ja sama yritys, kuten vaikkapa lainavara näyttää olevan. Jos asiakas joutuu jostain syystä yrityksen mustalle listalle, niin kopiosivustoista on varmasti ihan turha hakea lainaa. Lainan hakeminen monesti aiheuttaa kuitenkin ainakin jonkin verran kuluja.

Pesäero muihin kilpailijoihin? Autokaupan rahoitukseen erikoistunut Sav-Rahoituksen lisäksi pankkilupaa hakevat myös pikavippiyhtiöt Ferratum ja Risicum. Yhtiöt haluavat erottua selvästi muista pikaluottoja kuluttajille tarjoavista yrityksistä ja päästä Fivan valvonnan piiriin. Nähtäväksi jää vielä tässä vaiheessa, saadaanko yhdellekään pienlainoja myöntävälle yritykselle pankkilupaa.

Ei kommentteja: