perjantai 3. huhtikuuta 2009

Ilmaisia linkkejä

Mistä saa ilmaisia linkkejä omaan sivustoon? Google-haku "ilmaisia linkkejä" tuo jokseenkin huonoja tuloksia.

Googlen hausta löytyy ensimmäiseltä sivulta yksi hyvältä tuntuva hakemisto: Linkkihakemisto linkkeja.com. Sitä on näemmä suositeltu myös Googlen Keskusteluryhmä Verkkovastaaville -palstalla. Mutta tähänkö tämä sitten jäi?

Internet hakemisto -sivulta löytyy varoituksia huonoista ja huijareista, mutta yksi tärppi tuolla sivulla taitaa olla ODP-hakemisto.

No lisää googletusta ja löytyy lupaavalta näyttävä Linkkejä.info-sivusto. En tiedä onko sivustossa tunnettavuuden puutetta vai muuta vikaa, koska monet sivut on Google Toolbar -ohjelman mukaan "Not ranked" (ei PageRank-luokitusta) ja etusivukin vain PageRank-arvoltaan 1. Tämä saattaa tietysti muuttua ajanmukaan. Ja ilmaista kun etsitään, niin ei voi valittaa laadusta.

Seuraava löytö on "Hakukone.net - Suomalainen linkkihakemisto". Näyttää ihan hyvältä, mutta täytyy kokeilla tätä vielä tarkemmin.

Pikaisen etsimisen jälkeen tulos oli kovin laiha. Tietysti linkkejä saa blogille vaikkapa Blogilista.fi-sivulta, mutta sinne ei taas kelpaa muut kuin blogit. Ja vaikkapa jonkin yrittäjäjärjestön jäsen saattaa saada oman yrityksen sivut järjestön sivuille.

Mahtaako ollakaan mikään ihme, että hämäriä yrityshakemistoja, jonne "pääsee" vaihtelevalla vuosi- tai kuukausimaksulla on sitten vaikka kuinka tarjolla.

Hieman epäilyttää myös onko esimerkiksi linkeillä Suomi24:n palstalla Mainosta www-sivuja mitään hyötyä. No, ainakin se tarjoaa ilmaisia linkkejä.

Ei kommentteja: