sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Eurovaalit

Seuraavat Euroopan parlamentin jäsenten vaalit (europarlamenttivaalit) on kesäkuussa 2009. Vaalipäivä on sunnuntai 7.6.2009 ja ennakkoäänestys 27.5.-2.6. Näin kertoo oikeusministeriön tiedotus.

Iltapäivälehdissä oli juttua, että Timo Soini on tunnetuin eurovaaliehdokas. Äkkiseltään pani miettimään, että ketähän ne muut sitten on. Soini taisi joku aika sitten ilmoittaa, että hän asettuu ehdokkaaksi, mutta ei valittaessa ota virkaa vastaan. Viime päivinä hän taitaa olla kuitenkin sitä mieltä, että nyt hän on ehdokkaana ihan tosissaan.

Määräaika ehdokkaaksi asettumiseen on tiistai 28.4.2009 klo 16:00, joten vielä tässä vaiheessa voi ehdokkaaksi ilmestyä mielenkiintoisiakin nimiä.

Kokoomuksen listalta löytyy jokunen tuttu nimi. Pietikäinen Sirpa, Penttilä Risto E.J., Vatanen Ari sekä tietysti muita politiikan ammattilaisia kuten Pikajuoksija ja Uimahyppääjä.

Vihreiden listalla on Heidi Hautala, Satu Hassi, Jyrki Kasvi sekä muun muassa Vihreiden varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu.

Keskustan lista koostuu jo 16 ehdokkaan tiedoista, vaikka sivulla kerrotaankin "Keskusta asettaa vaaleihin oman 20 ehdokkaan listan. Eurovaaliehdokkaista on tähän mennessä nimetty kaksitoista. Puoluehallitus täydentää listan maaliskuuhun mennessä." Keskusta nähtävästi pitää hyvänä pitää tuomittuja rikollisia, kuten Kauko Juhantalo, listoillaan.

"Vuonna 1993 hänet tuomittiin valtakunnanoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeuteen lahjusten vaatimisesta. Valtakunnanoikeuden päätöksen jälkeen keskustan Kauko Juhantalo erotettiin myös eduskunnasta."

Tässä linkki, jossa voi seurata euroehdokkaita: Uusi Suomi, eurovaalisivu.

Ei kommentteja: