keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Hollywood unohti lapset?

Missä on elokuvat alle 5-vuotialle? Vierailu elokuvakeskuksessa, jossa on useita saleja, jäi turhaksi: meillä ei ole oikeastaan yhtään elokuvaa, joka sopii pienille lapsille.

Jo jonkin aikaa on ollut hakusessa noin 3-vuotiaalle soveltuvaa DVD-levyä. Hämmästys on ollut jonkinmoista, kun tarjontaa ei tahdokkaan löytyä. Varsinkin nimekkäät Hollywoodin tuotannot loistavat poissaolollaan.

Disneyltä on löytynyt Mikki Hiiri ja joulu Ankkalinnassa, mutta muutama muu on ollut varsinaisia pettymyksiä. Yksi hyvä on myös Nalle Puh ja Möhköfantti -elokuva. Mutta toinen Nalle Puh onkin joistain syystä liian pelottava tai myös tarinansa osalta sekava, ettei se lasta kiinnosta tai halua sitä katsoa.

Tom Traktori -sarja on hyvä, siinä ei ole väkivaltaa laisinkaan ja juttujen juonet on selkeitä. Näissä ei ole enää muuta vikaa, kuin että ne alkaa olla jo puhki katsottuja, ja tuntuu siltä, että ne sopii parhaiten ihan pienille.

Uusi löydös on Auto B Good, mutta sitä ei ole nähtävästi tehty suomeksi kuin vasta pari DVD:tä. Kaksi levyä, jotka saimme, on kiinnostaneet lasta aika kivasti.

Mahtaako isot Hollywood-studiot ajatella tai yrittää tehdä "liian hienoja" juttuja? Vai eikö kaikkia tuotteita vaan kannata suomeksi tuottaa? Tätä pitää tutkia vielä paremmalla ajalla enemmän.

Ei kommentteja: