tiistai 5. kesäkuuta 2012

Hitsaajanlasi numero 14



Esimerkiksi hitsaajanlasi numero 14 tarvitaan uutisten mukaan, jos meinaa nähdä turvallisesti planeetta Venuksen kulkevan Auringon editse.

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan suojaksi käy myös rautakaupoissa myytävä hitsaajanlasi numero 14. (Hitsarinlasi-termiä käytetään myös monissa paikoissa.)

Pikainen tiedustelu esimerkiksi Lahdessa rautakauppoihin osoitti että tarvike ei kuulu monien normaalien rautakauppojen valikoimiin. Kodin terrassa ei tällä hetkellä ole lainkaan näitä laseja,
K-rauta tarjoaa hyllystä vain yleisempää vahvuutta 8 - 11, jotka eivät siis ole tarpeeksi tummia. Liian vaalean lasin käyttäminen saattaa johtaa silmävaurioon, joten tässä asiassa ei kannata tinkiä.

Rautakaupasta saadun vinkin perusteella lasit kuitenkin löytyivät.

Lahdessa Renkomäessä löytyy:
S Tolonen, Ilkka Viljanen Oy
Laatukatu 15
15680 Lahti

Hitsaajalasin hinta on vain pari euroa kappaleelta, joten jos on kaukoputkella tai kameralla tarkoitus tallentaa Venus auringon edessä, niin voi saman tien ottaa varalle myös eri vahvuuksia. Aivan auringonnousun aikaan saattaa kirkkaampi lasi olla parempi ja taas keskipäivällä tummin olla paras objektiivin eteen.

Muissa kaupungeissa kannattanee etsiä työturvallisuuteen ja työvälineisiin erikoistuneita liikkeitä, joista eri vahvuuksisia hitsaajalaseja löytyy, jos rautakaupasta ei löydy.

Ei kommentteja: