tiistai 29. toukokuuta 2012

Hugin Tiarella GPC10AI?

Prisma myy Hugin Tiarella GPC10AI -ilmastointilaitetta (hinta 349 euroa). Pienen googletuksen jälkeen: Mikä ihmeen merkki ja laite on kyseessä, kun sitä ei mistään muualta löydy kuin Prismasta (tai Kodinterrasta, joka kuuluu samaan omistukseen). Tarkempien teknisten tietojen löytyminen netistä ei tunnu onnistuvan.

Vasemmalla kuvassa Gree Cutee GPC10AI-A3NNC6A ja oikealla Prisman Hugin Tiarella GPC10AI -ilmastointilaite. Yhdennäköisyys on huomattava ja laitteen mallinimen koodi on identtinen.

Tekniset tiedot eivät kuitenkaan täysin täsmää ja kuvien mukaan ohjauspaneelit eivät ole aivan samat.

Green myyntiesite kertoo:
1 in 3 air conditioners sold worldwide is made by GREE
No. 1 air conditioners manufacturer
Eli kyseessä olisi johtava ilmastointilaitteiden valmistaja. Ja jopa yksi kolmesta myydystä laitteesta olisi Green valmistama. Olisiko siis Hugin Tiarella vain Prisman oma markkinointinimi ja laite olisikin Green valmistama?

Olisipa Prisman netissä ollut tarkemmat tiedot laitteesta, mukaan lukien äänenvoimakkuus niin tämäkin olisi jäänyt tutkimatta.

Myös Green myyntiesitteen mukaan tuotekoodi GPC10AI tarkoittaa seuraavaa:

- G = Gree
- P = Portable (siirrettävä)
- C = Cooling (jäähdyttävä)
- 10 = Kapasiteetti (X 1000 Btu/h)
- AI = sarjakoodi

Tämän perusteella molemmat laitteet olisivat 10 000 Btu, mutta Prisman sivulla lukee "9500 btu (2786W)".

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvin todennäköisesti juuri näin. Hugin Tiarella on valmistettu jollekin firmalle, jolta Inex Partners eli SOK:n hankinta- ja jakeluyhtiö on ostanut erän tai valmistus on tehty suoraan Inexille.

Ostin tällaisen äsken ja mukana tulevassa käyttöohjeessa pyydetään kuluttajayhteydenotot Inexille. Tällaisessa valmistuksessa tuotteen speksit ovat sellaiset kuin valmistajan ja ostaja-agentin välillä on sovittu eivätkä välttämättä pääse tällaisen suuren keskusliikkeen organisaation kautta koskaan kuluttajalle asti, esim. netissä.

Gree Cutee GPC10AI-A3NNC6A on siis vain vertailukohta, ei välttämättä sama laite. Tiarellan mallimerkintä on GPC10AI-K3NNC6A.

Mukana tulevassa käyttöohjeessa on listattu joitain teknisiä speksejä. Jäähdytysteho on 2768 W / 9500 BTU/h. Melutasoksi väitetään käyttöohjeessa 56 dB(A), mukana tulevassa energiamerkintätarrassa (direktiivi 2002/31/EY) on melutasoksi merkitty 66 dB(A) re 1pW.

Mitattu ottoteho on pikkaisen päälle 1,2 kWh jäähdytystilassa (on myös kuivatustila ja pelkkä puhallustila) ja riippuu sitten täsmälleen käytetystä tuulettimen nopeudesta (180/200/250 m3/h). Siitä voi laskea, mitä käyttö maksaa.

Riittää käytännössä normaalikokoisen makuuhuoneen viilentämiseen. Puhallusaukossa on siivekkeet, joilla kylmän ilman voi suunnata jonkin verran sekä pysty- että sivusuunnassa. Kun suuntaa sen sängyn päälle katonrajaan, tulos on ihan hyvä. Hiljainen vehje se ei ole, joten kohinan ja hurinan sekainen ääni ei saa häiritä unta.

Kuuma poistoilma täytyy tietysti voida tuupata poistoletkulla ulos eli vehje täytyy sijoittaa n. metrin päähän tuuletusikkunasta suoraan sen eteen, koska poistoletku ei taivu tiukoille mutkille. Ja tuuletusikkunaan täytyy itse rakentaa sellainen sapluuna poistosuuttimelle, ettei poistoilma pääse takaisin päin. Laitteen mukana sellaista ei tule.

Heidi kirjoitti...

Hei

Mistä sait sapluunan tehtyä? Voiko mistään ostaa valmista sapluunasettiä?

Heidi kirjoitti...

Mistä teit sapluunan tai ostit?

Unknown kirjoitti...

Eipä taida saada mistään valmiina. Riippuu täysin tuuletusikkunan rakenteesta. Minulla on tuuletusikkunassa kiinteä vaakaritilä ulkopinnassa ja sen sisäpinnassa hyttysverkko. Varsinainen ikkuna aukeaa sisäänpäin koko tuuletusikkunan mitalta. Tuuletusikkuna sulkeutuu ikkuna-aukkoon raamia vasten, jossa on eristenauha. Tämä eristenauha tiivistää tuuletusikkunan, kun se on suljettuna.

Tarkoitus on siis tehdä sapluuna, joka voidaan painaa tuuletusikkunan tilalle tiivistysnauhaa vasten. Sapluunan on siis oltava tuuletusikkunan nauhaa vasten painuvan osan levyinen ja korkuinen miinus 2 mm, jotta sen saa paikalleen helpommin. Tiiviyttä voi sitten lisätä asentamalla sapluunan reunaan myös tiivistysnauhan (se myös vähentää tuuletusikkunan karmin sisäpuolen hankautumista, jos sapluunaa irrotellaan ja kiinnitellään usein).

Ostin tukevaa 9 mm vesivaneria ja leikkautin sen oikean kokoiseksi puutavaraliikkeessä, joka tarjosi myös leikkauspalveluja (Bauhaus). Sapluunan alareunaan tulee poistoletkun suulakkeen muotoinen ja kokoinen reikä, jonka ei tarvitse olla millilleen, koska poistoletkussa on suulakkeen letkupuolella kaulus, jonka avulla suulake kiinnitetään tiukasti reikään.

Sapluunan yläreunaan kannattaa kiinnittää vähintään yksi kahva ja jos se on leveä/korkea, ehkä kaksikin, jotta käsittely on helppoa.