tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tuulilasin korjaus

Häränsilmä tuulilasissa
 
Tähti kiven iskemänä
Mikäs sen ärsyttävämpää kuin selkeää ylinopeutta ajava ohittava auto? No helposti selkeää ylinopeutta ajava ohittava auto, joka sinkoaa tuulilasiin kiven. Tästä tuli sitten häränsilmä tai tähtikuvio lasiin.

Näin kävi eilen sitten meille kun olimme Helsingistä ajamassa moottoritietä pohjoiseen päin. Kyllä harmitti ja mietitytti että kuinkahan paljon tuulilasin korjaus maksaa ja onko se edes mahdollista vai pitääkö vaihtaa koko lasi uuteen. Ei muuta kuin pysähdys heti seuraavaan kaupunkiin asiaa selvittämään. Tutulta tuli heti puhelimella näet vinkki että korjaus kannattaa tehdä heti ettei halkeamat leviä ja likaannu.

Pienen etsimisen jälkeen löytyi Lahden autolasikeskus, josta löytyi heti apua. Tuulilasin korjaus maksoi viitisenkymmentä euroa ja sitä ei tarvinnut kauaa odotella. Samalla tuli tiedusteltua että mitä maksaa uusi tuulilasi, jos halkemat olisi niin pahoja ettei korjaus onnistu. Uusi tuulilasi asennetteuna olisi ollut reilut 300 euroa. Eli korjaus kyllä kannatti tässä tapauksessa. Auton omassa merkkiliikkeessä vaihto olisi todennäköisesti ollut vielä kalliimpaa.

Valitettavasti yritys ottaa korjatusta tuulilasista kuva epäonnistui, koska jäljet hävisivät lähes huomaamattomiksi. Kamera ei oikein onnistunut tarkentamaan lähes puhtaaseen lasiin. Tarkalla katseella pienet jäljet näkyvät, mutta ne huomaa oikeastaan jos tietää mistä kohdasta niitä pitää etsiä.

Tuullilasin korjausta voi tällä kokemuksella kyllä suositella. Varsinkin jos näkyvä vaurio on keskeisellä alueella kuljettajan näkökentässä, voi se estää jopa katsastuksesta läpipääsyn.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Tuollaista häränsilmää en ole koskaan aiemmin nähnytkään. Meillä täytyisi tuulilasin vaihto tehdä. Siihen tuli myös jonkinlainen särö, kun auto ohitti nopeasti meidät. Sen seurauksena tuulilasiin sinkosi kivi, joka särön teki. Ikäviä tapahtumia nämä tällaiset. https://www.tuulilasipalvelu.fi/tuulilasipalvelu