torstai 7. elokuuta 2008

Hyvä Bush

Yhdysvaltojen presidentti on nyt hienon mielipiteen sanonut:
Bush kertoi perjantaina Pekingin uuden suurlähetystön avajaisissa uskovansa, että ne yhteiskunnat, joissa ihmisillä on ajattelun vapaus, menestyvät parhaiten.

No ilmankos USA:ssa ei monet asiat kovin hyvin mene. Tai ehkäpä hän tarkoitti juuri sitä, että USA:ssakin saa ajatella vapaasti, mutta kaikista asioista ei ole hyvä puhua ääneen.

Nyt on tilanne jo muuttunut ja esimerkiksi USA:n sotatoimia ja niiden motiiveja on arvosteltu. Mutta kuinka olikaan sodan kynnyksellä, TV-toimittajia, jotka kehtasivat olla "hallituksen vastaisia" siirrettiin muihin tehtäviin tai annettiin potkut. Eihän se ollut ollenkaan sopivaa arvostella hallintoa ja sen sotatoimia.

Tai miten on uskontojen laita USA:ssa, kyllä taidat olla lähes yhteiskunnan hylkiö, jos avoimesti tunnustat olevasi uskonnoton.

Onneksi Yhdysvalloissa ei sentään ihan suoraan hallitus tai poliisi toimi näin, valitettavasti tuntuu olevan siellä vaan tapa, että jos uskallat olla omaa mieltä asioista niin kyllä lähipiiri painostaa ja lujalla kädellä. Et ole isänmaallinen, jos ole erimieltä hallituksen kanssa...