keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Kirkkoon voi nyt liittyä netissä

Näin päivän uutisissa:
"Kirkon uudella nettisivustolla täytetään lomake, jonka avulla kirkkoon liittyvän tiedot välittyvät oikeaan seurakuntaan. Seurakunnasta otetaan tämän jälkeen yhteyttä jäseneksi haluavaan."

Tietysti osoite Liitykirkkoon.fi ei toimi lainkaan tällä hetkellä, koska uutisessa mainitaan myös "Kirkkoon voi huomisesta alkaen myös liittyä netissä.".

Myöskään jatkossa ei ole mahdollista liityä lainkaan verkossa kirkkoon, vaan lähettää yhteydenottopyyntö, joka saattaa johtaa kirkon jäsenyyteen, mikäli kaste, konfirmaatio ja muut vaatimukset ovat kunnossa. Näin asian muotoilee evl.fi: "Oheisella lomakkeella antamasi henkilötiedot välittyvät kotikuntasi seurakuntaan parin arkipäivän sisällä. Seurakunta ottaa Sinuun tämän jälkeen yhteyttä."

Mitään uutta ei näytä ilmaantuneen, näitä liittymislomakkeita löytyy jo aiemminkin seurakuntien sivuilta mm osoitteista http://www.tampereenseurakunnat.fi/kuulukirkkoon/liity ja http://www.kirkkonummenseurakunnat.fi/yhteystiedot/liity_kirkkoon/ jne. Julkistettiin vain uusi osoite, josta lomake on saatavilla.

http://www.eroakirkosta.fi huomioi asian seuraavasti:
Uskontunnustus unohtui?
Vapaa-ajattelijat toivottavat kilpailijan tervetulleeksi, mutta kritisoivat uskonnon unohtamista sisällöstä. - Kirkkoon liittyjän tulee uskoa ainakin kolmeen ns. vanhan kirkon uskontunnustukseen. Liitykirkkoon-sivulla ei näitä mainita, eikä edes sanoja "Jumala" tai "Jeesus" käytetä kertaakaan. Kirkko unohtaa, että se on uskonnollinen yhteisö, toteaa Orsila.

Palvelun etusivulla löytyy seuraavaa:
"Kirkosta eroaminen on nyt helppoa. Käyttämällä tämän sivuston automaattista palvelua voit erota kirkosta joko täysin sähköisesti tai vaihtoehtoisesti lähettämällä kirjeen postitse.

Palvelun kautta on eronnut 155680 henkilöä. Eilen erosi 59."