lauantai 11. lokakuuta 2014

Viski on kielletty!



Helsingin Sanomat uutisoi että viski on kielletty sana yksityisissä blogeissa. (kuten tämä blogi)


Olut & viski Expo Finland 2014 onkin nyt siis vain Olut Expo Finland 2014.

Voiko tämä olla totta? Aprillipäiväkin on kovin kaukana, eikä ilmeisesti ole muukaan "kuka keksii typerimmän uutisankan" tempaus lehdistössä liikkeellä. Suora lainaus HS:n uutisesta kuitenkin näyttää järjettömältä: "Aluehallintovirasto (Avi) on kieltänyt kahta suomalaista blogistia kirjoittamasta viskistä, jos se liittyy Helsingissä kahden viikon kuluttua järjestettävään Olut & viskiexpoon." Eikä tämä tähän lopu, seuraava kohta tuntuu jo varsin oudolta: "Nyt Olutexpo Finland -nimellä järjestettävä tapahtuma sai lopulta anniskeluluvan Avilta sillä ehdolla, että Googlesta ei tule linkkiä tapahtumaan hakusanalla 'viski'". Siis ihan oikeasti? Tapahtuman järjestäjällähän ei sitten oikeastaan yhtään mitään mahdollisuutta vaikuttaa Googlen hakukoneen toimintaan tai siihen mitä järjestäjästä täysin riippumattomat nettisivut ja blogit tapahtumasta kirjoittavat tai ovat kirjoittamatta. Toisaalta voi ihmetellä että onko Avilla tosiaan tietotaito ja ennen kaikkea olemassa mahdollisuus tai ohjelma, jolla tämä asia oikeasti varmistetaan. Moni verkkosivuston ylläpitäjä voisi olla varsin kiinnostunut moisesta ohjelmasta.

Tai kuinka tämän tyyppisten viskitapahtumien järjestäjille kävisikään, jos heillä olisi joku vihamies ja se kirjoittelisi ja tekisi viskilinkkejä tapahtumiin omista sivustoistaan ja blogeistaan.


Sanaa viski ei siis saa käyttää... varsinkin, jos se liittyy johonkin tapahtumaan, vaikka siellä esitellään/tarjoillaan viskiä. Ei ole todellista.

Ilmeisesti ainakin olutta ja viskiä sisältävä "Suomen kattavin panimo- ja tislaamotuotteita esittelevä asiapitoinen messutapahtuma" järjestetään lokakuun 24. - 26. Helsingin Kaapelitehtaalla. Mielenkiinnolla siis odottamaan, miten tapahtuma sujuu viskeineen.