sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Canon EOS hinta


Canon EOS hinta hukassa? Canon EOS-kameroiden hinta- ja malliviidakkoon on helppo eksyä. EOS-kameroilla on paljon malleja erilaisille käyttäjille aloittelijoista ammattilaisiin. Kun vielä foorumeilla ja käytettyjen markkinoilla vilisee malleja, jotka ovat jo poistuneet uusien mallien tieltä, on hämmennys jo valmis.

Hintatason ymmärrystä vaikeuttaa myös se että kameroita myydään erilaisina paketteina, joissa on yksi tai joskus jopa kaksi objektiivia. Ja tietysti objektiivit voivat olla näennäisesti samanlaisissa paketeissa eri merkkisiä tai muuten erilaisia.

Tässä nuo kuvan hinnat vielä tekstinä:
Harrastus
EOS M   400€
EOS 1100D  350€
EOS 100D  550€
EOS 600D  400€
EOS 700D  700€

Edistynyt
EOS 60Da  1300€ (runko)
EOS 70D  1300€
EOS 7D  1400€ (runko)
EOS 6D  1700€ (runko)

Ammatti
EOS 5D Mark III  2700€ (runko)
EOS-1D X         6000€ (runko)
EOS-1D C        12000€ (runko)

Näihin hintoihin on kerätty tämän hetken tarjontaa eri kaupoista. Hinnat eivät ole välttämättä halvimpia tarjoushintoja. Halvimmat paketit ovat siis jonkin perusobjektiivin kanssa ja kalliimmat kamerat ilmoitetaan yleensä pelkän rungon hintana. Kallis objektiivi voi helposti moninkertaistaa kameran kokonaishinnan. Puhumattakaan, jos kameraan hankitaan useita erilaisia objektiiveja.

Toivottavasti tästä hintavertailusta on apua muillekin. Oma valinta taitaa osua vertailun jälkeen Canon EOS 600D -malliin, koska sen ominaisuudet on kuitenkin huomattavasti paremmat kuin EOS 1100D:n. Ulkoinen mikrofoni (3,5 mm:n stereominiliitin) tai sen mahdollisuus puuttuu 1100D-mallista. Tarvetta kalliille ammattitason mallien ominaisuuksille ei juuri omalla kohdalla ole.


tiistai 10. joulukuuta 2013

Kirkkoa koskevan pykälän poistaminen perustuslaista


Kirkkoa koskevan pykälän poistaminen perustuslaista -aloitteen tukikeräys alkaa 16.12.

Äkkiseltään voisi kuvitella että tässä on taas vapaa-ajattelijat asialla. Mutta aloitteen on tehnyt ilmeisen uskovaiseksi ilmoittautuva yksityinen henkilö.

Aloitteen tekijä kertoo näin blogissaan:

"Pääsyy on se, että uskon sen olevan pitkällä tähtäyksellä kirkon etu. Valtio on taakka, joka estää kirkkoa kehittymästä riippumattomana uskonyhteisönä. Meillä kirkko on jäsentensä aktiivinen yhteisö vain teoriassa."
Vaikka aloite onkin uskovaisen ja ajatuksena on kirkon etu, ei voi olla samalla ajattelematta että saako aloite suurimman tuen uskonnottomien leiristä.

Suomen perustuslain (2000) 76 §:n mukaan "Kirkkolaissa säädetään evankelis-luterilaisen kirkon järjestysmuodosta ja hallinnosta. Kirkkolain säätämisjärjestyksestä ja kirkkolakia koskevasta aloiteoikeudesta on voimassa, mitä niistä mainitussa laissa erikseen säädetään."

Pykälän 76 poistaminen perustuslaista toisi siis kirkolle lisää itsemääräämisoikeutta.

Lisää näkyvyyttä saa aloitteelle helposti jakamalla sen esim Facebookissa.