maanantai 25. maaliskuuta 2013

Pakkoruotsi ei herätä tunteita sittenkään?

Homoliittoaloite (Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista) on kerännyt jo yli 136 000 kannatusääntä.

Hieman aikaisemmin aloitettu aloite pakkoruotsin poistamiseksi (Ruotsin kieli valinnaiseksi oppiaineeksi kaikilla kouluasteilla -aloite) on kerännyt vain hieman yli 15 000 kannatusta.

Pakkoruotsi tuntuu herättävän mielipiteitä monissa paikoissa netissä ja muissa medioissa, mutta missä on aloitteen kannatus? Onko asia jo niin vanha että se ei jaksa enää kiinnostaa?

Kannatuksia vaaditaan 50 000 kappaletta, jotta asian voi viedä eduskuntaan.

Kannatuksia kansalaisaloitteisiin voi tehdä sivustossa https://www.kansalaisaloite.fi/

Heureka Body Worlds -näyttely

Heurekassa on Body Worlds -näyttely 22.9.2013 asti.

Heurekan sivusto kertoo, että Body Worlds on saksalaisen tohtori Gunther von Hagensin luoma näyttelykokonaisuus, jossa aidot plastinoidut ihmisruumiit ja elimet mahdollistavat ainutlaatuisen tavan tutustua ihmisen anatomiaan. Näyttely on kiertänyt jo maailmalla sen on nähnyt yli 35 miljoonaa ihmistä

Tätä voi kyllä suositella hyvällä mielellä!

tiistai 19. maaliskuuta 2013

50 000 nimeä tunneissa kansalaisaloitteeseen

Kansalaisaloite.fi kaatui/hidasteli pahasti hetki sitten, vain hieman sen jälkeen kun 50 000 nimeä tuli täyteen nimikeräykseen Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Kampanja alkoi tänään ja ilmeisesti vain reilut 6 tuntia riitti vaadittujen 50 000 nimen keräämiseen. Kuusi tuntia on 21 600 sekuntia, joten allekirjoituksia on nettipalveluun kirjattu keskimäärin yli 2 kpl sekunnissa aamusta alkaen.

Hyvin valmisteltu ja ennakkoon testattu aloite teki varmasti ennätyksen, jota tuskin kovin moni aloite tulee pääsemään edes lähelle.

Kannatusilmoitusten kirjaaminen hurjaa vauhtia näyttää jatkuvan, pelkästään ensimmäisen päivän saldo menee pitkälle yli vaaditun 50 000 äänen.