maanantai 11. kesäkuuta 2012

The Pirate Bay - lasten leikkiä

Pirate Bayn esto laajenee Soneran ja DNA:n asiakkaisiin – kiertäminen on kuitenkin lasten leikkiä.
 Jos ja kun operaattori blokkaa jonkin osoitteen tai palvelimen, mkuinka se kierretään? Helposti, kirjoitetaan Googleen Pirate Bay ja taas löytyy uusia sivustoja. Kuten piraattilahti.org tai thepiratebay.ee tai ....


Miten olisi vaikka Mozilla-selaimen ThePirateBay-laajennus? Entäpä Opera-selaimen asetukset ilman erillistä laajennusta, Turbo-tila päälle ja taas mennään?



sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Blackberry cash promo

Edellisestä lottovoitosta onkin jo jonkin aikaa, mutta tänään lykästi taas oikein kunnolla. Tai en tiedä potkaisiko onni juuri minua, mutta puhelinnumero on juuri voittanut 250 000 puntaa.

Blackberry cash promo -arvonnasta tuli siis voitto viitenumerolla bb152. Nyt pitäisi vaan lähettää omat tiedot johonkin Gmail-osoitteeseen palkinnon lunastamista varten.

Tässä ei enää mietitytä kuin muutama asia:
- miksi voitto tuli puhelinnumerolle eikä henkilölle?
- miten voi voittaa suuria rahapalkintoja osallistumatta arvontaan?
- miksi pikaisella googletuksella löytyy tusinoittain juttuja, joissa ihmiset ovat saaneet tekstiviestejä samaisesta voitosta.
"You've won 750000 pounds in BLACKBERRY CASH SLASH PROMO with REF NO. BB981. To claim, emails your name..."
"you have been awarded 750000UK pounds from blackberry cash splash promo with refno.bb772. to claim,emailname,age& country to:blackberrylink@..."
"Another Scam: BLACKBERRY CASH SPLASH PROMO. Dear scam investigator, I received an SMS from 49175101250 on 19th of November ..."

Jotta "saisi" tämän lottovoiton, tuleekin lähettää rahaa jonnekin "kuluja" varten:
"OPTION 1: (24hours delivery) Mail Fee = $450 USD
OPTION 2: (48hours Delivery) Mail Fee = $400 USD
OPTION 3: (72hours Delivery) Mail fee = $350 USD"
Tästä vähintään pitäisi herätä kysymyksiä, että miksei rahaa voi lähettää suoraan pankkitilille, miksi saan suuren rahavoiton osallistumatta arvontaan ulkomailla... Voisi ainakin vaatia että ottavat lähetyskulut siitä voittosummasta, eikä pyytäisi rahaa voiton lähettämiseen.

Mutta ilmeisesti vaan osa ihmisistä tarttuu aina tökeröönkin huijaukseen, koska tämäkin Blackberry cash promo on pyörinyt jo nähtävästi jopa yli vuoden. Viitenumerotkin ja koko onnitteluteksti on lähes identtinen vanhemmissakin viesteissä netissä.

Tietysti joku on ilmoittanut vastaavan voittoviestin julkiseen englanninkieliseen palveluun, johon voi ilmoittaa myös epämääräiset soittajat/viestinlähettäjät. Ja kuinka ollakaan viestin vastauksissa on useita lottovoittajiksi ilmoittautujia. Pitäisikö lähettää viestiä noihin yhteystietoihin ja kysellä mitä ovat voittorahoillaan tehneet...

Viesteissä esiintyy myös Blackberry cash slash promo sekä Blackberry online cash splash promo.


Lisäys 11.7.:

Yllä pieni ote Taloussanomien jutusta 11.7.2012. Näköjään joku sitten kuitenkin tähänkin (tai johonkin vastaavaan) huijaukseen lankesi Suomessa ja menetti ison tukun rahaa "kuluihin ja veroihin". Ja koska näitä höynäytettäviä vaan tuntuu riittävän niin huijareilla riittää rahaa ja aikaa sitten taas lähetellä uusia tekstiviestejä ja sähköposteja, joissa ilmoitellaan "lottovoitoista".


tiistai 5. kesäkuuta 2012

IP v6 tulee

Reilut 9 tuntia aikaa. Maailman IPv6-päivään.

IPv6 on nykyisen IP-protokollan (IPv4) seuraajaksi kehitetty protokolla, joka mahdollistaa paljon suuremman määrän laitteita verkkoon. IPv6 käyttää 128-bittisiä osoitteita, kun IPv4-osoitteen pituus on 32 bittiä. IPv4-verkossa voi olla noin neljä miljardia (4·109) solmua, verkossa voi olla yli 340 sekstiljoonaa (340·1036) solmua. Se on 340 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 numeroina.

Lisää tietoa IP-protokollasta Wikipedian IPv6-sivulta.

Maailman IPv6-päivän sivusto.

Hitsaajanlasi numero 14



Esimerkiksi hitsaajanlasi numero 14 tarvitaan uutisten mukaan, jos meinaa nähdä turvallisesti planeetta Venuksen kulkevan Auringon editse.

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan suojaksi käy myös rautakaupoissa myytävä hitsaajanlasi numero 14. (Hitsarinlasi-termiä käytetään myös monissa paikoissa.)

Pikainen tiedustelu esimerkiksi Lahdessa rautakauppoihin osoitti että tarvike ei kuulu monien normaalien rautakauppojen valikoimiin. Kodin terrassa ei tällä hetkellä ole lainkaan näitä laseja,
K-rauta tarjoaa hyllystä vain yleisempää vahvuutta 8 - 11, jotka eivät siis ole tarpeeksi tummia. Liian vaalean lasin käyttäminen saattaa johtaa silmävaurioon, joten tässä asiassa ei kannata tinkiä.

Rautakaupasta saadun vinkin perusteella lasit kuitenkin löytyivät.

Lahdessa Renkomäessä löytyy:
S Tolonen, Ilkka Viljanen Oy
Laatukatu 15
15680 Lahti

Hitsaajalasin hinta on vain pari euroa kappaleelta, joten jos on kaukoputkella tai kameralla tarkoitus tallentaa Venus auringon edessä, niin voi saman tien ottaa varalle myös eri vahvuuksia. Aivan auringonnousun aikaan saattaa kirkkaampi lasi olla parempi ja taas keskipäivällä tummin olla paras objektiivin eteen.

Muissa kaupungeissa kannattanee etsiä työturvallisuuteen ja työvälineisiin erikoistuneita liikkeitä, joista eri vahvuuksisia hitsaajalaseja löytyy, jos rautakaupasta ei löydy.