keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Facebook-osake laskee edelleen

Facebook-osakkeen hinta pysyi muutaman päivän noin 32 dollarin tasolla, mutta taas matka alaspäin jatkuu taas.

Taitaa vaan näyttää pahasti siltä että osakkeen hinta laskee vielä reilusti ellei Facebook pysty pian kertomaan että sen kannattavuus tulee nousemaan.


tiistai 29. toukokuuta 2012

Hugin Tiarella GPC10AI?

Prisma myy Hugin Tiarella GPC10AI -ilmastointilaitetta (hinta 349 euroa). Pienen googletuksen jälkeen: Mikä ihmeen merkki ja laite on kyseessä, kun sitä ei mistään muualta löydy kuin Prismasta (tai Kodinterrasta, joka kuuluu samaan omistukseen). Tarkempien teknisten tietojen löytyminen netistä ei tunnu onnistuvan.

Vasemmalla kuvassa Gree Cutee GPC10AI-A3NNC6A ja oikealla Prisman Hugin Tiarella GPC10AI -ilmastointilaite. Yhdennäköisyys on huomattava ja laitteen mallinimen koodi on identtinen.

Tekniset tiedot eivät kuitenkaan täysin täsmää ja kuvien mukaan ohjauspaneelit eivät ole aivan samat.

Green myyntiesite kertoo:
1 in 3 air conditioners sold worldwide is made by GREE
No. 1 air conditioners manufacturer
Eli kyseessä olisi johtava ilmastointilaitteiden valmistaja. Ja jopa yksi kolmesta myydystä laitteesta olisi Green valmistama. Olisiko siis Hugin Tiarella vain Prisman oma markkinointinimi ja laite olisikin Green valmistama?

Olisipa Prisman netissä ollut tarkemmat tiedot laitteesta, mukaan lukien äänenvoimakkuus niin tämäkin olisi jäänyt tutkimatta.

Myös Green myyntiesitteen mukaan tuotekoodi GPC10AI tarkoittaa seuraavaa:

- G = Gree
- P = Portable (siirrettävä)
- C = Cooling (jäähdyttävä)
- 10 = Kapasiteetti (X 1000 Btu/h)
- AI = sarjakoodi

Tämän perusteella molemmat laitteet olisivat 10 000 Btu, mutta Prisman sivulla lukee "9500 btu (2786W)".

tiistai 22. toukokuuta 2012

Google logo - Robert Moog

Tänään onkin varsin upea ja täysin toimiva syntikka Googlen sivulla juhlistamassa elektronisen musiikin pioneeria Robert Moogia (1934 - 2005). Moog täyttäisi 78 vuotta.

Kannattaa kokeilla nappeja ja koskettimia kuvassa Googlen sivulla tänään. (Yllä olevassa kuvassa ne ei tietenkään toimi.)


perjantai 18. toukokuuta 2012

Facebook-osakkeen hinta


Facebookin osakkeen arvo nousi noin 42 dollariin heti tänään kaupankäynnin alettua. Mutta tällä hetkellä ollaan palattu jo noin 38 dollarin hintaan. Jatkaako osakkeen hinta laskua vai mihin tästä mennään?

Vaikea on uskoa, että mitään hurjaa sijoitusmenestystä tulee siten että osakkeen arvo moninkertaistuisi lähiaikoina. Googlen osake esimerkiksi aikanaan noin nelinkertaisti arvonsa reilussa vuodessa ja reilussa kolmessa vuodessa arvo oli jo seitsemänkertainen. Jos Facebookin osake nyt tekisi saman, olisi yhtiön markkina-arvo ehkäpä merkillisen korkea. Olisiko Facebookiin kasvun rajat jo kuitenkin saavutettu vai onnistuuko se kaupallistamaan palveluitaan paremmin jatkossa.

Facebook-osakeen symboli on Nasdaqissa FB ja Googlen GOOG.