maanantai 19. maaliskuuta 2012

Marimekko Google-logo

Kevätpäiväntasaus on hetki, jolloin Aurinko siirtyy taivaanpallon eteläiseltä puoliskolta pohjoiselle. Kevätpäiväntasauksen aikoihin yö ja päivä ovat kaikkialla maapallolla osapuilleen yhtä pitkät, kumpikin 12 tuntia. Kevätpäiväntasaus 2012 on siis tiistaina 20. maaliskuuta.

Ja mitä löytyykään tänään Google.fi:n etusivulta?

Kevätpäiväntasaus. Design by Marimekko.

Marimekko on 1951 perustettu suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan designyritys. Marimekko suunnittelee ja valmistaa sekä markkinoi vaatteita, sisustustekstiilejä, laukkuja ja muita asusteita.

Avokadon kasvatus

Kokeillaanpa mitä tästä tulee. Avokadon kasvatus lähti tänään käyntiin aivan hetken mielijohteesta. Eipä muuta kuin siemen vesimukiin (kuvassa) ja odottelemaan joitakin päiviä ainakin. Pitänee etsiä sillä välin sopivaa astiaa istuttamista varten.

Tässä muutama löytöjä netistä, joista saattaa olla apua:
Avokado on helppohoitoinen ja nopeakasvuinen puu, joka voi jo muutamassa vuodessa kasvaa liian korkeaksi tavalliselle ikkunalaudalle.

Kaiken A ja O avokadon kanssa on sen latvominen. Kun kasvilla on neljästä kuuteen lehteä, latvo kaksi ylintä pois. Avokado kun ei jakaudu ilman apua.
Wikipedian mukaan avokadopuu kasvaa noin 20 metriä korkeaksi ja sen ikivihreät lehdet ovat 12–25 cm pitkiä. Kasvupaikan tulee olla melko tyyni ja kuohkeamultainen. Puu ei kestä pakkasia, joten sitä voidaan kasvattaa vain subtrooppisella ja trooppisella vyöhykkeellä. Sopii siis hieman heikosti Suomen luontoon.

Katsotaan myöhemmin tuleeko avakosta puuta vaiko kompostin täytettä.

Juska Paarma



jpaarma.blogspot.com - uusin jussi parviainen blogi?

Juska Paarma?

Harmagedon elokuvassa päähenkilö Juska Paarma (Jussi Parviainen) herää kuolleista ja aloittaa yhden miehen sodan ympäröivää maailmaa vastaan. Harmagedon on Jussi Parviaisen käsikirjoittama, vuonna 1986 ensi-iltansa saanut elokuva.



Itse uudesta "blogista":
"Kuvakerronta sellaisenaan on avannut tämän tarinan ja nyt seuraa kuvien ja videoiden ohessa teksitiä, joka varmasti on ainakin riittävän  provokatiivistä."
Mikähän se tarinan juoni on, kun on vaan muutama video, joissa esiintyy Saana Parviainen alasti, osin erittäin läheltä?


tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tuulilasin korjaus

Häränsilmä tuulilasissa
 
Tähti kiven iskemänä
Mikäs sen ärsyttävämpää kuin selkeää ylinopeutta ajava ohittava auto? No helposti selkeää ylinopeutta ajava ohittava auto, joka sinkoaa tuulilasiin kiven. Tästä tuli sitten häränsilmä tai tähtikuvio lasiin.

Näin kävi eilen sitten meille kun olimme Helsingistä ajamassa moottoritietä pohjoiseen päin. Kyllä harmitti ja mietitytti että kuinkahan paljon tuulilasin korjaus maksaa ja onko se edes mahdollista vai pitääkö vaihtaa koko lasi uuteen. Ei muuta kuin pysähdys heti seuraavaan kaupunkiin asiaa selvittämään. Tutulta tuli heti puhelimella näet vinkki että korjaus kannattaa tehdä heti ettei halkeamat leviä ja likaannu.

Pienen etsimisen jälkeen löytyi Lahden autolasikeskus, josta löytyi heti apua. Tuulilasin korjaus maksoi viitisenkymmentä euroa ja sitä ei tarvinnut kauaa odotella. Samalla tuli tiedusteltua että mitä maksaa uusi tuulilasi, jos halkemat olisi niin pahoja ettei korjaus onnistu. Uusi tuulilasi asennetteuna olisi ollut reilut 300 euroa. Eli korjaus kyllä kannatti tässä tapauksessa. Auton omassa merkkiliikkeessä vaihto olisi todennäköisesti ollut vielä kalliimpaa.

Valitettavasti yritys ottaa korjatusta tuulilasista kuva epäonnistui, koska jäljet hävisivät lähes huomaamattomiksi. Kamera ei oikein onnistunut tarkentamaan lähes puhtaaseen lasiin. Tarkalla katseella pienet jäljet näkyvät, mutta ne huomaa oikeastaan jos tietää mistä kohdasta niitä pitää etsiä.

Tuullilasin korjausta voi tällä kokemuksella kyllä suositella. Varsinkin jos näkyvä vaurio on keskeisellä alueella kuljettajan näkökentässä, voi se estää jopa katsastuksesta läpipääsyn.

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Marussia B2 - valmistus Suomeen

Vasemmalla sininen Marussia B2 ja oikealla B1

Venäläinen urheiluauto Marussia B2 ja B1
Päivän uutisissa kerrotaan että venäläisen Marussia B2:n valmistus tulee Suomeen. Hienoa, Valmet Automotive alkaa valmistamaan näitä Uudessakaupungissa.

Uutisessa herätti mielenkiinnon kohta "Marussia B2 on kokonaan uusi, kaksipaikkainen ja kevytrakenteinen urheiluauto. Sitä aletaan markkinoida Euroopan ja Venäjän markkinoille."

Hmm, valmistaja kyllä on tuonut markkinoille jo Marussia B1 -auton, ensimmäinen venäläinen "supercar", josta valmistajan mukaan on kehitelty tämä uusi versio B2. B1 on esitelty jo muun muassa 2011 huhtikuussa Monacon erikoisautojen näyttelyssä. Autoissa on valmistajan sivuston mukaan yhteistä mm. korirakenne ja moottorivaihtoehdot 2.8 litran turbo sekä 3.5 litran kone. Eli olisikohan kuitenkin kyseessä vain hieman kosmeettisia uudistuksia saaneesta mallista.

Hienoa, että töitä saadaan Suomeen, valitettavasti tämän auton tuotantomäärät jäävät varmastikin kovin pieniksi.