maanantai 31. lokakuuta 2011

Tänään alkaa Directan oikeuskäsittely

Vihdoinkin!  Näin toteaa varmasti ainakin nuo reilut 1400 Directa Oy:stä rikosilmoituksen tehnyttä. Directan rikosjutun pääkäsittely alkaa tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

MTV3:n aikaisempi uutinen kertoo, että Oikeusministeriö on myöntänyt Helsingin käräjäoikeudelle lisärahoitusta Directa-jutturuuhkan purkamiseksi. Juttu ja siihen liittyvät perintätoimet epäselvistä laskusaatavista ovat siis varsin laajat.

Syyttäjä vaatii, että hakemistoyhtiö Directa ja sen toimitusjohtaja sekä ex-myyntijohtaja tuomitaan yhteensä yli 1,7 miljoonan euron korvauksiin. Oikeudenkäynti kestää pitkään. Käsittelypäiviä on varattu helmikuun loppupuolelle asti.

Pikavipit, mikä korko?

Pikavipit on taas tänään uutisten aiheena.

Sanomalehti Karjalaisen tekemän selvityksen mukaan jopa puolet pikavippifirmoista johtaa asiakasta harhaan ilmoittamalla lainan todellisen vuosikoron pienemmäksi kuin se on oikeasti. Lehti tarkisti kahdeksankymmenen markkinoilla olevan eri pikavippituotteen korkotiedot.

Jossain tapauksessa vuosikoroksi saatettiin ilmoittaa vain 300 prosenttia, kun lainan todellinen vuosikorko on noin 10 000 prosenttia.

Onkohan kuitenkaan vuosikorko paras mittari, jos otetaan vaikka 200 euroa lainaa kolmeksi viikoksi. Vai kannattaisiko kiinnittää enemmän kulujen hintaan? Tietty ongelma on että kaikilla lainanantajilla voi olla erilaisia lainasummia ja erilaisia laina-aikoja.

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Halloween 2011

Vuoden 2011 Halloween on käsillä. Halloween-karkkeja kaupoissa, siitä sen lähinnä huomaa.

Jopa Aku Ankka tiesi jo 50 vuotta sitten, että jotakin olisi tehtävä. Mutta mitä? Ainakin Suomessa olisi hyvä sopia että milloin se Halloween oikein täällä vietetään. Useimmissa muissa maissa se on aina pyhäinpäivän aattona lokakuun viimeisenä päivänä 31.10. Suomessa tuo pyhäinpäivä on tänäkin vuonna vasta seuraavana lauantaina. Vaihtoehtoja löytyy siis tästä lokakuun viimeisestä viikonlopusta, maanantaille osuvasta kuun viimeisestä päivästä ja seuraavan viikon perjantaihin, joka on siis pyhäinpäivän aatto. Melkein voi jo veikata, että vuoden 2012 Halloween on saman arvailun varassa.

Hakukone Google (se google.fi) laittoi tapahtuman kunniaksi sivulleen 31. päivä erikoisen "logon".

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Directa petosoikeudenkäynti alkaa

Directa on tänään MTV:N 45 minuuttia ohjelmassa esillä.

Viisi yhtiön johdossa toiminutta henkilöä on syytteessä tuhansien pienyrittäjien harhaanjohtamisesta puhelinmyyntitilanteessa.

Oikeudenkäynti alkaa Helsingin käräjäoikeudessa ensi viikolla.

Directaa on käsitelty laajasti tapauksen johdosta perustetussa yrittäjä info -sivustossa.

tiistai 11. lokakuuta 2011

Vuosi Homoillasta

Muun muassa homojen avioliitto- ja adoptio-oikeutta käsitellyt keskusteluohjelma aiheutti joukkopaon kirkosta noin vuosi sitten.

Eroa kirkosta info vuositilasto näyttää edelleen selvästi noin 40 000 jäsenen eropiikin.

Kaikkiaan Ajankohtaisen kakkosen ohjelmaa seuranneen vuoden aikana on kirkosta eronnut 84000 henkilöä, ja tällä hetkellä kirkon jättää joka päivä noin sata henkilöä.

Eroakirkosta.fi:n tiedote kertoo, että vuotta myöhemmin kirkon suhtautuminen homoihin ja Homoilta-ohjelmassa esiintynyt Päivi Räsänen mainitaan edelleen säännöllisesti erosyinä Eroakirkosta.fi-palvelun saamassa palautteessa. Yleisimmät erosyyt ovat kuitenkin vieläkin kirkollisvero, uskonpuute ja kirkon merkityksettömyys eroajan omassa elämässä.

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kumkvatti

Kumkvatti. Sana jota tuskin koskaan on tullut kuultua. Prismassa kumkvatti pisti silmään hedelmähyllyssä ihan kivan ulkonäön vuoksi. Pienempiä ja hauskemman muotoisia kuin mandariinit. Kumkvatit ovat kahden eri sukuisen sitrushedelmän risteymiä, kertoo Wikipedia. Maku on kuulemma yhtäaikaa kitkerä ja makea. Tämän vahvistaminen jää vielä odottamaan huomista. Prisman hinta näillä erikoisuuksilla oli 9,90 € / kg. Noin 7 - 9 kappaletta maksaa siis yhden euron. Wikipedia kertoo hedelmän painoksi noin 10 grammaa, mutta omalle ostokselle osui keskipainoksi noin 14 grammaa per hedelmä. Erikoista näissä tuntuu olevan se että useissa paikoissa mainitaan että näitä käytetään kuorineen.