maanantai 29. elokuuta 2011

Syksy pikavippien aika

Pikavipit on taas olleet viime päivinä uutisissa. Lomien jälkeen kuulemma helposti otetaan pientä lainaa.

Vähemmän uutisissa on sen sijaan olleet vertaislainayhtiöt kuten Fixura ja Lainaaja.fi. Ne toimivat täysin markkinavalvonnan ulkopuolella, koska ne eivät anna lainoja itse vaan välittävät lainaajan tiedot lainaajille. Nyt Taloussanomat on tuonut esiin ruotsalaisen lehden artikkelin aiheesta.

Jotenkin tuntuu, että tästäkin koitetaan löytää ja saada vain negatiiviset asiat esiin. Eikai positiiviset asiat olekaan uutisia?

Valkoinen sorsa



Valkoinen sorsa elelee edelleen Lahdessa. Aikaisempi juttu on yli vuoden takaa, yllä oleva kuva otettu pari päivää sitten. Tai mistä sitä varmaksi voi sanoa että on sama yksilö kyseessä. On kuitenkin sen verran harvinaisia, että näin voisi olettaa.

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Hieno yksityiskohta


Oli sitten kohteena kauppakeskus Valo Lahdessa. Mitä voisi odottaa täysin uudessa tai uusitussa kauppakeskuksessa vessassa vierailtaessa? Uusi tyylikäs ja siisti wc? Tai edes siisti, ei siitä tyylistä niin väliä.

Tehtiinkö vessa ensin ja sitten huomattiin, että viemäröinti puuttuu? Vai suunniteltiinko wc-tiloja lainkaan? Mitähän on liikkunut rakentajan päässä kuvan "upeaa pinta-asennusta" tehtäessä? Onkohan tullut mieleen että mitä tapahtuu, jos joku vahingossa, tai sitten tahallaan, astuu putken päälle?

Joskus järkyttävistäkin asioista saa irti, että joku idea tai syy on ollut, mutta tässä tapauksessa tämä hieno yksityiskohta ei vain oikein aukea. Kuinka miljoonaluokan uudessa kauppakeskuksessa yksinkertaisesti voi käydä näin. Tuskin tuota on edes selitettävissä säästösyillä.

maanantai 22. elokuuta 2011

Google katunäkymät Lahdessa

Tänään on bongattu Googlen kuvauskalustoa Lahdessa. Valitettavasti kuva jäi tapahtuneesta saamatta, ainakin toistaiseksi.

Uutisissa kerrotaan myös, että Google on aloittanut Amazon-joen kuvaamisen Google Street View -palveluansa varten. Eipä taida kohta puuttua enää mitään, kun on kuvattu autolla, pyörällä, moottorikelkalla (Whistler-vuorella) ja vielä veneelläkin päästävissä paikoissa. Ja sitten on vielä työnnettävä kärry, jolla on kuvattu muun muassa museoiden sisällä.

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Töitä Lahdessa

Parturit Lahdessa etsii useita parturi-kampaajia, vuokratuoliyrittäjiä. Myös uusi kauneushoitola Lahdessa etsii yrittäjää Lahden keskustassa avattavaan kauneushoitolaan. Katso tarkempia tietoja yritysten sivuilta ja TE-toimiston avoimet työpaikat -palvelusta. Aktiivinen ja ahkera pärjää aina, esimerkiksi ilmaista apua ja tukea voi saada TE-toimistosta yrityksen perustamiseen. 

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Eeteetä?

Päivän uutisissa ihmetellään miksi kirkkoon kuuluva lapsi ei saa valita elämänkatsomustietoa. Aiheesta on tehty ajankohtainen, sillä koulut alkavat taas näinä päivinä. Koulussa kirkkoon kuuluvat lapset eivät saa osallistua elämänkatsomustiedon opetukseen.

Mitään järkevää selittelyä tähän on uutisessa turha odottaa. Toistellaan vain että käytäntö on "eduskunnan päättämän lainsäädännön mukainen". Voisihan ajastaan jälkeen jääneitä lakeja uudistaakin. Esimerkiksi Helsingissä on kirkkoon kuuluvat jäämässä vähemmistöön. Tuntuu siis kummalliselta että yli 90 prosenttia koulun aloittavista osallistuu uskonnon opettamiseen. Eroa on siis kirkkoon kuuluvien ja opetukseen osallistuvien välillä jopa noin 40 prosenttiyksikön verran.

Eroa kirkosta info

Kirkosta eroamisen tilastoa

tiistai 16. elokuuta 2011

Hyvä SuomiTv

SuomiTV näyttää Conan O´Briania joka päivä!

Kanavan tiedotteesta: Conan O'Brienin uusi talkshow, Conan, nähdään SuomiTV:llä joka ilta klo 21 ja uusintana klo 23. Show käynnistyy kanavalla Yhdysvalloissa keväällä TBS:llä nähdyillä jaksoilla.


Google+ edelleen rajoitettuna

Muutama viikko sitten oli uutisissa Google+ kovan käyttäjämäärien kasvun vauhdin vuoksi. Oli ajatus tänään käydä kokeilemassa miltä se sitten oikein näyttää, mutta eipä pääse sisään tänäänkään. Kenttäkokeiluvaihetta pukkaa edelleen.

Toivottavasti ei niin että kun tarpeeksi pitkään odottaa ja asettaa odotuksia, sitten ei palvelu aivan yllä odotuksiin. Eiköhän Google kuitenkin saa aikaiseksi jotain parempaa kuin Facebook.



Ilmaista vippiä?

Kuvakaappaus Iltalehdestä
Lainaa ilman korkoa ja kuluja. Ilmaisia hakemuksia. Tai miten olisi juuri radiossa tullut mainostaja, joka tarjoaa veronpalautusta nyt? Tai miten edullisia ovat edulliset pikavipit todellisuudessa?

Nykyään kaiken pitää olla ilmaista tai nopeaa, parempi jos on vielä molempia. Eletään hetkessä ja mennään lujaa. Aina pitäisi talouden kasvaa ja kehittyä.

maanantai 15. elokuuta 2011

Late farmilla kylässä


Jokseenkin hyvän animaatiosarjan hahmo Late Lammas on Farmeramassa vierailulla. Tuo Laten huumori on kyllä varsin hyvää ja sitä jaksaa kyllä katsoa aina tilaisuuden tullen.

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Google+ ennätysvauhdissa

Tänään on laajasti uutisissa, että Google+ rikkoi 25 miljoonan käyttäjän rajan ennätysajassa. Tähän meni vain kuukausi.

Mikähän tuo ennätysluku olisikaan, ellei isolle osalle palveluun haluavista kävisi näin:

Google+ on rajoitetussa kenttäkokeiluvaiheessa.
Testaamme palvelua tällä hetkellä pienellä käyttäjämäärällä. Google+ Project on kuitenkin pian valmis kaikille. Anna meille sähköpostiosoitteesi, jotta voimme varmistaa, että saat ensimmäisenä tiedon, kun alamme kutsua lisää käyttäjiä.

Kapasiteettimme on tilapäisesti ylittynyt. Yritä hetken kuluttua uudelleen.
Joko veikataan seuraavan kuukauden rikkovan 100 000 000 käyttäjän rajan? Siis jos Google ottaa kaikki halukkaat vastaan.