maanantai 23. toukokuuta 2011

Directa Oy

Directa Oy on tänään Hesarin uutisessa esillä. Syyttäjä vaatii Directan menettämään valtiolle rikoksella hankittuna hyötynä 4,9 miljoonaa euroa.

Asianomistajina on noin 1 400 tutkintapyynnön tehnyttä eri puolilta Suomea. Uutisen mukaan viime kesänä syyttäjä ilmoitti vaativansa Directan neljälle työntekijälle ja yhdelle entiselle työntekijälle rangaistusta törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta.
Yksi syytetyistä on Directan toimitusjohtaja Ville Komppa, joka neljän muun vastaajan lisäksi pitäisi syyttäjän mielestä tuomita liiketoimintakieltoon.

Directalla onkin jo varsin hyvä kokoelma aikaansaannoksia:
  • Suomalaisen työn liiton alkuperämerkkitoimikunta päätti joulukuussa 2008 perua Directalta Avainlippu-tunnuksen käytön.
  • Keskuskauppakamarin Liiketapalautakunta totesi Directan markkinoinnin hyvän liiketavan vastaiseksi, kahdesti.
  • Yli 1 400 asiakasta tehnyt yrityksen toiminnasta rikosilmoituksen.

Linkit:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Directa
http://www.yrittajan.info/

Bensan hinta tänään

Bensan hinta nousee tasaista tahtia. Tänään dieseli noin 1,38 euroa halvimpana vaihtoehtona ja 98E hintaan 1,65 euroa Abc-asemalta.

Vaihtoehtoja? Sähköauto halvoilla kilometreillä, mutta kallis hankintahinta?

perjantai 6. toukokuuta 2011

Classic Motor Show 2011

Classic Motor Show 2011 Lahdessa, tässä ensimmäisiä kuvia.

Klassista kuorma-autoa.

Ford-kilpa-auto

Punainen Classic-Dodge

Ralli-Porsche

Esillä on myös vanhat traktorit.


Eikä tietenkään sovi unohtaa kuninkaallista kyytiä.


Sääennustus näyttää lupaavan loistavaa näyttelysäätä. Ei kun ihastelemaan hienoja kulkupelejä! Autonäyttely on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 10 - 17.

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Kesärenkaat alle

Nastarenkaat on vaihdettava kesärenkaisiin viimeistään huomenna. Pieni tarkkailu liikenteessä kertoo, että kovin monelta on tämä homma vielä tekemättä.

Kuva: Nokia Hakkapeliitta C2 nastarenkaat 215/65 R 16 C  M+S

Nastarenkaat saa ottaa käyttöön seuraavan kerran marraskuun alussa. Nastarenkaita saa lain mukaan käyttää toki myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää, mutta tältä ei kuulemma näytä koko Suomessa, vaikka tänään hetken rakeita satoikin.

Vauhdikasta menoa



Fiat 1300 ja 1500 niille, jotka haluaa liikkua vauhdikkaasti. Teho, nopeus ja hinta, siinähän ne tärkeimmät. Huippunopeus jopa yli 150 km tunnissa. Lahdessa 7. - 8. toukokuuta Fiatit ja monet muut vauhdikkaat pelit Messukeskuksessa.