sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Windows Live sähköposti

Uuden Windows 7 -tietokoneen käyttöönotossa saattaa tulla monelle eteen Outlook Express -sähköpostien tuominen vanhasta tietokoneesta. Windows 7:ssä kun ei ole enää Outlook Express -ohjelmaa lainkaan. Laitetaan tähän heti alkuun ehkä tärkeä muistilappu:


Sinänsä vanhojen sähköpostien siirtäminen onnistuu aika helposti vaikkapa ulkoisen kiintolevyn tai USB-tikun avulla Windows Live sähköpostiin, jota Microsoft suosittelee Outlook Expressin seuraajaksi. Hankaluus alkaa jos tuotavia posteja on paljon. Kiintolevy ropisee tuntikausia, ja ohjelma tuntuu olevan jokseenkin jumissa. Tehtävienhallinnasta ja resurssien seurannasta löytyy syyllinen, indeksointipalvelu.


Noin 1 päivä jäljellä, ilmoittaa tilaikkuna. Sähköpostit kannattaa järjestellä ja siivota muun muassa poistamalla pysyvästi tarpeettomat viestit ennen kuin laittaa indeksoinnin takaisin päälle.

perjantai 18. helmikuuta 2011

Täysikuu

Tänään on sitten täysikuu.


Lähes 30 astetta pakkasta ja jokseenkin kirkas taivas. Koivunoksien takaa paistaa varsin komeasti kuu. Jo muutaman vuoden ikäisellä digijärjestelmäkameralla ja 18-200 objektiivilla ei paljoa parempaa kuvaa taida saada kuusta aikaiseksi, kun näppejäkin pakkanen puraisee aika nopeasti. Kuvasta on leikattu mustia reunoja aika reippaasti pois.

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Jäälyhty


Helppoa ja halpaa: jäälyhty.

Onneksi tulee vielä kovempia pakkasia. Muutaman asteen pakkasilla meni kaksi vuorokautta, että 10 litran ämpärissä ollut vesi jäätyi tarpeeksi lyhtyä varten. Vieläkin jäi lyhdyn seinät kovin ohkaisiksi.

Jäälyhdyn teko-ohje:


1. Täytä ämpäri vedellä ja laita se ulos pakkaseen.

2. Kun vesi on jäätynyt ämpärin seinämissä muutaman sentin, nosta ämpäri hetkeksi sisälle lämpimään tai kaada ämpäriin lämmintä vettä desi tai pari. Näin jäälyhty lähtee ehjänä helposti ämpäristä eikä sitä tarvitse koputella tai hakata niin että jää ja/tai ämpäri särkyy.

Ämpäri saa olla kovemmallakin pakkasella useita tunteja ulkona ennen kuin se jäätyy riittävästi. Jos pakkasta on esim 10 astetta niin koko yön saa olla ulkona. Jos haluaa tarkistaa onko vesi jäätynyt tarpeeksi, niin kaada jään päälle aavistus vettä tai ota ämpäri hetkeksi sisälle niin jää tulee kirkkaammaksi ja jäätynyt reuna näkyy helposti.