lauantai 24. heinäkuuta 2010

Kesätöitä tarjolla!

Oikotien mainos kehuu tänään, että kesätöitä on tarjolla.


Mutta mainoksessa huomion kiinnittää lähinnä se, että suurelta osin on vain tyhjää tarjolla.

Toinen asia on tietysti se, että lähes elokuun alussa ei ole kenties paras aika tarjota kesätöitä.

torstai 22. heinäkuuta 2010

3D pahoinvointi

Tänään sitten sattui vihdoin mahdollisuus kokeilla 3D-televisiota. Jo muutamassa sekunnissa DreamWorks Animation, Monsters vs. Aliens -elokuvasta tuli selväksi, että kolmiulotteissuus on varsin hienon näköistä.


Valitettavasti sitten useamman minuutin jälkeen tuli selväksi ominaisuus, joka ei kaiketi osu kaikkien kohdalle: 3D-pahoinvointi. Onneksi se tuntuu vain ihan tavalliselta pahoinvoinnilta.

"Emme usko että se on ongelma suurelle osaa katsojista, mutta meidän tulee varoittaa ihmisiä että se on mahdollista."

Joissain artikkeleissa on arvioitu, että joillekin ihmisille, joilla on näköongelmia, 3d:n katseleminen voi aiheuttaa päänsärkyä. Päänsärkyä ei tullut, eli ilmeisesti ainakaan näköongelmista asia ei johdu.

Jonkin verran asiaa googlattua, tuli esiin näkemys, että vika saattaa olla jossain määrin elokuvassa. "On mahdollista, että 3D-elokuvien kesken on vaihtelua niiden aiheuttamien oireiden suhteen", silmälääkäri Liinamaa kertoo Kalevan artikkelissa. Lisäksi löytyi Iltalehdestä juttu, jossa mainittiin: 3d-kuvaaminen vaatii kuvaajalta rautaista ammattitaitoa. Riskinä on aidosti se, että huono kuvaaja saa katsojan voimaan pahoin.

Eli kaiketi, jos 3D-efektien maksimoimiseksi kuvasta tehdää tarkoituksella (tai tahattomasti tietokoneanimaatioissa) liian epätodellinen, niin jotkut ihmiset saavat tälläisten kuvien tuijottamisesta pahoinvointia.

lauantai 17. heinäkuuta 2010

Puutarhakauppa syytteeseen

Puutarhakauppa on joutunut syytteeseen huumeiden käytön edistämisestä


Syyttäjä Kaisa Anhava kertoo, että syyteharkinnassa on lähdetty siitä, että epäillyt ovat tienneet, että laitteita päätyy kannabiksen kotikasvatukseen. Yleisimpiä kannabiksen kotikasvatusvälineitä voi käyttää myös laillisten kasvien, kuten chilin, kasvattamiseen.

Samalla ajatuksella:
Autokauppa syytteeseen, koska autoilla voi kuljettaa huumeita ja tehdä myös muita vakavia rikoksia.

Itsestään selvää on myös asettaa asekauppiaat syytteeseen lukuisista henkirikoksista, tai niiden edistämisestä.

Rautakaupat suorastaan pursuavat rikoksentekovälineitä, siis myös rautakaupat syytteeseen. Ja mallin mukaan siis kaikki rautakauppojen myyjätkin syytteeseen samaan syssyyn ja poliisi takavarikoimaan kaikki varastotkin.

Entä kirjastot? Täynnä tietoa, jota voi käyttää rikosten tekemiseen. Useissa kirjoissa käsitellään myös huumeita tai miten niitä tehdään, siis selvää huumeiden käytön edistämistä! Eli kunnat syytteeseen moisesta edistämisestä.
 
 
 Kirjastotkin syytteeseen

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Mikä kesä

Suomen kesä

Saadaankohan edes Juhannukseksi muutama päivä, jolloin ulkona pärjää ilman takkia.

No, kuinkas nyt sitten suu pannaan? :-)

Ennätyksellisen kuuma helleaalto pitää edelleen Eurooppaa otteessaan, ja viikonlopusta odotetaan vieläkin paahtavampaa.

Italiassa asetettiin perjantaina 18 kaupunkia hälytysvalmiuteen yli 40 asteen lämpötilojen vuoksi ja avattiin auttava puhelinlinja. Roomassa arvioidaan viikonloppuna lämpötilan nousevan jopa 43 asteeseen.

Suomessa 34 astetta taitaa olla jo rikki useassakin paikassa, vastaavaa ei löydy kuin muutamia kertoja lähihistoriasta. Ja kauempaa menneisyydestä ei taida luotettavia havaintoja paljoakaan edes olla.


Onneksi sentään Suomesta ei järvet lopu kesken. Pääsee kivasti vilvoittelemaan.

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Hyvä Ranska

Ranskan parlamentin alahuone hyväksyi burkakiellon. Astuakseen voimaan huntukielto tarvitsee vielä parlamentin ylähuoneen hyväksynnän.

Lain puolesta äänesti 336 edustajaa ja vain yksi ääni annettiin sitä vastaan. Sosialistisen puolueen useat edustajat jättivät osallistumatta äänestykseen.


Laki mahdollistaisi huntuja käyttävien naisten sakottamisen. Rankemmin laki rankaisisi miehiä, jotka pakottavat vaimonsa tai tyttärensä käyttämään huntua.

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Taas se tulee

Voi, pahasti näyttää siltä että on kohta taas muutto edessä. Nyt pitäisi kyllä pärjätä vähällä. Onneksi löytyi ilmaiset muuttolaatikot edes. Täytynee tarkastaa jo etukäteen edulliset pikavipit jos tekee tiukkaa järjestää ylimääräisiä kuluja. Täytyy kyllä yrittää keksiä jotain muuta vaihtoehtoa. Saisi tämä ns taantuma mennä jo ohi. Päivän uutisissa pisti silmään, että Iranissa aioitaan kivittää joku nainen. Edeleen uutisen mukaan suurin osa Iranissa kivitystuomion saaneista on naisia. Listalla on myös kurdiaktivisti, joka tuomittiin jumalanpilkasta. No tämän uutisen jälkeen kyllä pienet ongelmat Suomessa tuntuvat hieman, kuinka sen nyt laittaisi, merkityksettömiltä.

Parempi ilman

Poliisi: Karhuvaroituksen laiminlyönti pöyristyttävää. Sulkavuoreen kertyi poliisin kiellosta huolimatta myös yleisöä seuraamaan tilannetta. Alueella asuvia ihmiä kehotettiin pysyttelemään sisätiloissa, ja asiasta lähetettiin myös hätätiedote radio- ja televisiokanaville.

Tulisi varmasti vähemmän ihmisiä paikalle häiritsemään, jos jätettäisiin nuo hätätiedotteet antamatta. Lisäksi ne, jotka on kotona kuuntelemassa ja näkemässä noita tiedotteita, eivät niitä todennäköisesti tarvitse. Tieto pitäisi saada ensisijaisesti niille, jotka on juuri sillä kyseisellä alueella ulkona.