keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Pikavippi aina vaan

Famoslaina, Ferratum, Idealaina, Otalaina, Vippaaja, Fastloan, Amex-pikavippi, Terra-rahoitus, Arkivippi, Lainaamulle, Risicum, Osuusluotto, Hansalaina, Vippiluotto, Vippi24, Minilaina, Laatuvippi, Televippi, Bonuslaina, Pikatili, EasyCredit, Herttavippi, Lainatalo, Monetti, Joustolaina, Viestilaina, Pikavippi, Gsmlaina, Vippipankki, DrCredit... näitä näyttäisi löytyvän ihan niin paljon kuin vain jaksaisi kirjoitella.

Pikavippien korko pitää näkyä mainonnassa, myyntiin yökielto, kertoo HS.fi.

Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr) mukaan oikeusministeriössä on pantu merkille, että viime aikoina on ollut "mieletön määrä" pikaluottomainoksia.


Hallitus päättää niin sanottuja pikavippejä koskevasta esityksestä ensi viikolla. Esityksen mukaan pikavippejä ei saisi maksaa yöaikana (kello 23:00 - 07:00) sekä markkinoinnissa pitäisi näkyä rahan hinta eli vuosikorko.


Edullisimmillaankin pikalainan vuosikorko on satoja prosentteja, kalleimmillaan jopa yli 1000 prosenttia.


Pikavippejä koskevia säännöksiä olisi ehkä syytä kiristää muutenkin, on aivan tavattoman helppo löytää keskustelupalstoilta tämän tyyppisiä kirjoituksia:

Opiskelun takia olen saanut rahallista apua eri pikavipeiltä, mutta nyt se on
koitunut helvetiksi. Olen joutunut kierteeseen. Nyt laskuni ovat myöhästyneet
koska en pysty maksamaan niitä sittenkään ja seuraavaksi ne menevät
perintätoimistoon. Tarvitsisin apua, mutta en tiedä mistä sitä hakisin.


Tilanne se että pikavippejä niin paljon että päätän jättää maksamatta. Muitakin
lainoja joka suuntaan mutta yritän niiden maksuista selviytyä. Asuntolaina on ja
ajattelin pitää pankin kanssa välit hyvinä eli maksaa kaikki kuukausittaiset
maksut myös siihen suuntaan.
Mitä tehdä, jos ottanut pikavippejä paljon ja ne
ovat perinnässä eikä pysty enää hoitamaan maksuja?


Jouduimme ottamaan aikoinaan vippejä kun mies jäi työttömäksi eikä sossusta
tullut rahaa ja työmarkkinatukipäätös kesti. Siitä alkoi sitten kierre, jota
jatkui yli vuoden. Nyt sitten velkoja on perinnässä ja olen niitä hoitanut sinne
kuukausittain. Nyt alkaa kuitenkin olla takki tyhjä, perintä nielee kaikki rahat
ja mies tekee pätkätöitä.


MTV3 kertoo, että pikavipit menevät yhä useammin ulosottoon.

Viime vuonna joka viides ulosottoon päätynyt perintä koski maksamatonta pikalainaa, luottokortti-, matkapuhelin- tai sähkölaskua. Tyypillinen perintään menevä summa on muutamia satoja euroja. Aholan mukaan näyttää siltä, että samoille ihmisille kerääntyy useita perintään meneviä laskuja.


Valitettavasti taitaa olla niin, että vuosikoron näkyminen markkinoinnissa ja lainan myöntäminen yöaikaan tuskin vaikuttaa paljokaan pikavippien ottajiin. Kännissä kun voi olla päivälläkin ja hädissään olevat ihmiset tuskin ovat kiinnostuneita vuosikorosta, onko se sitten 200, 300 tai 1000 prosenttia.


Millä ihmiset saisi miettimään muita vaihtoehtoja? Tuntuu että pikavippi vie monen vain entistä pahempaan tilanteeseen.


Classic Motor Show

Classic Motor Show tulee taas 2.-3. toukokuuta. Tapahtuma järjestetään Lahden messukeskuksessa.




Kuvassa Rewaco, kolmipyöräinen moottoripyörä, joka oli esillä alueen parkkipaikalla.

Lisää tietoa tapahtumasta järjestäjän sivustosta, kuvia löytyy mm viime vuoden Classic Motor Show -kuvagalleriasta.


Kuva: Citroen vuodelta 1956
Oheiset kuvat ovat siis vuoden 2008 näyttelystä.

Google Hamina - työpaikat

Haminan uuteen palvelinkeskukseen voi jo hakea töihin. Googlen suunnitelmien mukaan Haminan palvelinkeskus on jo koekäytössä 2010 ja sinne palkataan noin 50 työntekijää. Työntekijöiksi etsitään mm. johtajaa, Linux-järjestelmänvalvojaa sekä vartijoita ja avustajia.

Google ei ota vastaan hakemuksia, joita ei ole kohdistettu tiettyyn työpaikkaan tai tehtävään. Hakemukseen vastaamiseen voi lisäksi kulua useita kuukausia, joten työnhakijoiden kannattaa olla kärsivällisiä.

Lisäksi Haminan palvelinkeskuksen rakentaminen tarjoaa työmahdollisuuksia alihankkijoille. Kun rakennustyöt aloitetaan ja laitos saadaan toimintakuntoon, teemme sopimuksia maisemointi-, jätehuolto- ja kiinteistöhuoltopalveluista, kertoo Googlen tiedote.

Suomalaisia palkataan myös Googlen euroopan päämäjaan Dubliniin Irlannissa.

maanantai 13. huhtikuuta 2009

Hyvä DNA mokkula


DNA Mokkula pistää nettiin vauhtia!
DNA Liikkuva laajakaista = DNA Nettikaista -liittymä + DNA Mokkula


Näin kertoo DNA:n mokkulamainos. Nyt kun taas jo toista vuorokautta tämän vauhdikkaan laajakaistan nopeus on 0,05 megaa, ei sitten yhtään innosta. Tällä vauhdilla avaa vaikkapa iltapäivälehden sivun lähes kymmenessä minuutissa.


Voisikohan hyvä DNA vaihtaa mainoksiin totuudenmukaisempia mainoslauseita? Kuten:
Joskus saatat saada vauhtia nettiin, jos on hyvä tuuri.


Kovin usein tuntuu mokkulan maksiminopeuden mahdollistava 3G-verkko pätkivän, tai olevan kokonaan "katveessa". Ja tietysti juuri silloin, kun yhteys ei pelaa kunnolla, olisi eniten aikaa netin käyttöön. Tai ainakin siltä tuntuu näin pyhäpäivänä.

sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Eurovaalit

Seuraavat Euroopan parlamentin jäsenten vaalit (europarlamenttivaalit) on kesäkuussa 2009. Vaalipäivä on sunnuntai 7.6.2009 ja ennakkoäänestys 27.5.-2.6. Näin kertoo oikeusministeriön tiedotus.

Iltapäivälehdissä oli juttua, että Timo Soini on tunnetuin eurovaaliehdokas. Äkkiseltään pani miettimään, että ketähän ne muut sitten on. Soini taisi joku aika sitten ilmoittaa, että hän asettuu ehdokkaaksi, mutta ei valittaessa ota virkaa vastaan. Viime päivinä hän taitaa olla kuitenkin sitä mieltä, että nyt hän on ehdokkaana ihan tosissaan.

Määräaika ehdokkaaksi asettumiseen on tiistai 28.4.2009 klo 16:00, joten vielä tässä vaiheessa voi ehdokkaaksi ilmestyä mielenkiintoisiakin nimiä.

Kokoomuksen listalta löytyy jokunen tuttu nimi. Pietikäinen Sirpa, Penttilä Risto E.J., Vatanen Ari sekä tietysti muita politiikan ammattilaisia kuten Pikajuoksija ja Uimahyppääjä.

Vihreiden listalla on Heidi Hautala, Satu Hassi, Jyrki Kasvi sekä muun muassa Vihreiden varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu.

Keskustan lista koostuu jo 16 ehdokkaan tiedoista, vaikka sivulla kerrotaankin "Keskusta asettaa vaaleihin oman 20 ehdokkaan listan. Eurovaaliehdokkaista on tähän mennessä nimetty kaksitoista. Puoluehallitus täydentää listan maaliskuuhun mennessä." Keskusta nähtävästi pitää hyvänä pitää tuomittuja rikollisia, kuten Kauko Juhantalo, listoillaan.

"Vuonna 1993 hänet tuomittiin valtakunnanoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeuteen lahjusten vaatimisesta. Valtakunnanoikeuden päätöksen jälkeen keskustan Kauko Juhantalo erotettiin myös eduskunnasta."

Tässä linkki, jossa voi seurata euroehdokkaita: Uusi Suomi, eurovaalisivu.

keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Directa valehtelee

Keskuskauppakamarin liiketapalautakunta on julkaissut lausunnon, koska Directa julkaisee perättömiä väitteitä.

"Syynä tähän on Directa Oy:n lehdistötiedote 23.3.2009, joka sisältää perättömiä väitteitä lausunnon sisällöstä. Lautakunta on antanut kaksi lausuntoa Directan menettelystä ja nyt molemmat lausunnot ovat julkisia."

Molemmissa lausunnoissa liiketapalautakunta on siis todennut Directan menettelyn hyvän liiketavan vastaiseksi.

Tämän blogin kirjoitukset, joissa on aiheena Directa, löytyy tästä linkistä. Viimeisin kirjoitus ennen tätä on Directan vastustajat eduskunnassa.

tiistai 7. huhtikuuta 2009

GSM Suomi pulassa

Rahoitusvaikeuksissa olevan GSM Suomen mobiililiittymien toiminta saattaa loppua parin viikon sisällä, koska DNA on irtisanonut yhtiön verkkosopimuksen.

Asiasta tiedottivat GSM Suomen lisäksi myös viestintävirasto ja GSM Suomen omistaja Evia.


Jo aiemmin on ollut erilaisia uutisia keskusteluita puhelinoperaattorin vaikeuksista. Google-haku "gsm suomi" tuo esiin useita tahoja, jotka eivät nähtävästi ole tyytyväisiä, kuinka yhtiön palvelu pelaa, tai kuinka yhtiö maksaa laskujaan.

Voiko yhtiö selvitä tämän tyyppisten uutisten jälkeen? Jokainen joka haluaa puhelimensa toimivan, tuskin odottaa, että ehkäpä noita palvelukatkoksia ei tulekaan.




Sergel Oy hallitsee saatavia

Bussit vaihtui Googleen?

Joillakin uskontoa sivuavilla sivuistoilla on havaittu ateistibussikampanjan Google-mainoksia.

Oheinen kuva on Suomi24-keskustelupalstan sivusta. Mainoksen painallus vie sivulle http://uskomaton.fi/kampanja/ jossa on "uskomaton bussikampanja".


Mainoksesta ei voi päätellä kenen maksama se on. Mainos voi olla bussikampanjan rahoittama, mutta yhtä hyvin se voi olla jonkin muun asiaa tukevan rahoittama.


Useat tahot ovat uutisten mukaan suhtautuneet kielteisesti tai ainakin varauksella mahdollisiin bussimainoksiin, jotka saattavat olla uskovaisia loukkaavia. Google-mainonta taas on nopea mainoskanava ja nähtävästi Google ei ole kiinnostunut mainosten sisällöstä, ellei se ole suoraan lain vastaista.



lauantai 4. huhtikuuta 2009

150 000 eroa kirkosta

Eroakirkosta.fi rikkoi 150 000 käyttäjän rajan

Eroakirkosta.fi -palvelun kautta kirkosta on eronnut jo 150 000 henkilöä. Raja rikkoutui lauantaina 4.4.2009. Eroakirkosta.fi avattiin marraskuussa 2003. Ensimmäiset 50 000 eroa kertyivät kolmessa vuodessa, toinen erä vei liki puolitoista vuotta. Viimeinen 50 000 kertyi vähän yli vuodessa.

Mahtaako tulla vielä suositumpi palvelusta näin lama-aikaan? Helposti säästää satasia vuosittain.

Kirkko voisi kääntää helposti asian edukseen. Varmasti kirkkoon liittyisi uskomaton määrä ihmisiä, kun kirkko julkistaisi edes yhden todisteen Jumalan, Jeesuksen tai taivaan olemassa olosta. Jos kerran kirkon oppi ja usko on tosi, miten ihmeessä sen todistaminen ei onnistu?

Monta eroa kirkosta tulee jatkossa ja jääkö evankelisluterilainen kirkko vielä ajan kanssa vähemmistöön Suomessa, jää mielenkiintoiseksi arvailuksi.

perjantai 3. huhtikuuta 2009

Ilmaisia linkkejä

Mistä saa ilmaisia linkkejä omaan sivustoon? Google-haku "ilmaisia linkkejä" tuo jokseenkin huonoja tuloksia.

Googlen hausta löytyy ensimmäiseltä sivulta yksi hyvältä tuntuva hakemisto: Linkkihakemisto linkkeja.com. Sitä on näemmä suositeltu myös Googlen Keskusteluryhmä Verkkovastaaville -palstalla. Mutta tähänkö tämä sitten jäi?

Internet hakemisto -sivulta löytyy varoituksia huonoista ja huijareista, mutta yksi tärppi tuolla sivulla taitaa olla ODP-hakemisto.

No lisää googletusta ja löytyy lupaavalta näyttävä Linkkejä.info-sivusto. En tiedä onko sivustossa tunnettavuuden puutetta vai muuta vikaa, koska monet sivut on Google Toolbar -ohjelman mukaan "Not ranked" (ei PageRank-luokitusta) ja etusivukin vain PageRank-arvoltaan 1. Tämä saattaa tietysti muuttua ajanmukaan. Ja ilmaista kun etsitään, niin ei voi valittaa laadusta.

Seuraava löytö on "Hakukone.net - Suomalainen linkkihakemisto". Näyttää ihan hyvältä, mutta täytyy kokeilla tätä vielä tarkemmin.

Pikaisen etsimisen jälkeen tulos oli kovin laiha. Tietysti linkkejä saa blogille vaikkapa Blogilista.fi-sivulta, mutta sinne ei taas kelpaa muut kuin blogit. Ja vaikkapa jonkin yrittäjäjärjestön jäsen saattaa saada oman yrityksen sivut järjestön sivuille.

Mahtaako ollakaan mikään ihme, että hämäriä yrityshakemistoja, jonne "pääsee" vaihtelevalla vuosi- tai kuukausimaksulla on sitten vaikka kuinka tarjolla.

Hieman epäilyttää myös onko esimerkiksi linkeillä Suomi24:n palstalla Mainosta www-sivuja mitään hyötyä. No, ainakin se tarjoaa ilmaisia linkkejä.