lauantai 30. elokuuta 2008

Taas Directa Oy

Nettiluetteloyhtiö Directaa epäillään törkeästä petoksesta

MTV:n mukaan nettiluetteloyhtiö Directaa epäillään törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta.

Jussi Erosen (MTV3) blogissa pohditaan Directa Oy:n lausuntoja tapaukseen liittyen.

"Entä yhtiön omat toimet, eikö niillä tosiaan ole ollut vaikutusta viranomaistutkinnan aloittamiseen?

Jos jonkun firman nimellä googlaaminen tuottaa sivukaupalla haukkuja ja sumeilemattomia raivonpurkauksia, se kertoo aina jostakin.

Directassa kannattaisi katsella myös peiliin. Kaikki ei ole aina median vika."

Jokseenkin voisi tulla mieleen WinCapita-jutussa esiintyneitä syytöksiä median ajojahdista, vielä siinäkin vaiheessa kun KRP on jo todennut, että mitään viitteitä väitetystä valuuttakaupasta 400% tuotolla ei ole.

Kannattaisikohan löydä vetoa, että Directa Oy:n mukaan tässä on vain muutama asiakas nyt ymmärtänyt asian ihan väärin, vaikka asia menisi oikeuteen vedenpitävien todisten kanssa?

Tässä linkit aikaisempiin kirjoituksiin:
Lisää Directaa
Directa 2
Directa ja 020300200

keskiviikko 20. elokuuta 2008

Sampo pankista lähtijät

Uutisten mukaan Sampo pankista on lähtenyt ainakin muutama kymmentuhatta yksityisasiakasta, tuhansia yritysasiakkaita ja mm viestintäjohtaja... jonkun onnettoman yhdistyksen tilikin oli lähtenyt järjestelmästä.

Päivän mietteenä on että onkohan kohta helpompi uutisoida kuka ei ole lähtenyt Sampo pankista.

tiistai 19. elokuuta 2008

Hillitön ökypuhelin

Puhelimen kellon saa puolestaan näkyviin kevyellä napautuksella ja mykistys onnistuu kääntämällä puhelin alaspäin, Nokia hehkuttaa. Ökypuhelimen hinnaksi tullee yli 1000 euroa.

Niinhän se maksoi aikanaan Mobira-tiiliskivi saman verran. Siinä oli hienoja ominaisuuksia myös. Jos suutuspäissä heitit sen ikkunaan, niin ikkuna meni takuuvarmasti rikki ja puhelin vaan jatkoi matkaansa, eikä mennyt rikki. Uusia puhelimia vaikka kuinka viskoo ikkunaan niin korkeintaan puhelin menee rikki.

maanantai 18. elokuuta 2008

Tyhmät ihmiset

Taitaa olla ihmisillä tyhmyys geeneissä. Miksi ihmeessä uutisissa ja missä tahansa tapaamisissa tai juhlissa tuntuu olevan aina aiheena tyhmät ihmiset.

Miten olisi vaikkapa tämä: Mies joi 10 litraa kylmää vettä ja kuoli. Ei kai ole ylensyönnistä ja -juonnista tarpeeksi varoiteltu...

Itsekin tuli jo aiemmin kirjoitettua auringon nousun ihmeellisyydestä.

Myös huijauksen kohteeksi joutuneet saavat aikamoista arvostelua, esimerkiksi WinCapita on ollut paljon uutisissa ja paljon siitä on puhuttukin. Aina vaan ihmetellään, että vieläkin löytyy klubin avautumiseen uskovia. Jos ei muuta niin aina voi väläyttää uusimman rikosilmoitusmäärän (700!).

Fiksut liikenteessä. Välillä tuntuu, että onkohan niillä oikeilla fiksuilla autoa laisinkaan.

Kyllä se on vaan hauskaa nauraa toisten tyhmyyksille. Ja samalla toivoa tietty että itse ei mokaile kovin pahasti, ainakaan niin usein kuin aikaisemmin.

Medvedev

Iltalehden uutisessa oli tänään hieman kummallinen lainaus.

Olemme aina olleet rauhaa rakastava valtio. Venäjä tai Neuvostoliitto ei ole koskaan aloittanut sotaa. Emme ole hyökänneet mihinkään, toimineet vain rauhanturvaajina, Medvedev sanoi.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev taitaa tuntea kovin huonosti historiaa. Muutama ihminen saattaa olla hieman erimieltä tästä asiasta.

tiistai 12. elokuuta 2008

Kiinalainen tyyli

Olympialaisten avajaiset TV:ssä olikin osin tehty tietokoneella eikä aidoilla ilotulituksilla.

Avajaisissa myös sijaistyttö laitettiin lavalle availemaan suutaan laulun tahtiin siksi, että alkuperäinen esiintyjä ei ollut tarpeeksi viehättävä.

Myös kummastuttaa, että loppuunmyydyt katsomot ovatkin kuulemma monissa lajeissa tyhjää täynnä. Tyhjiä jopa sen verran, että sinne on komennettu vapaaehtoisia katsomoita täyttämään. Voi vain kuvitella kuinka katsomossa keskustellaan tyyliin:

- en saanut virallisesta lipunmyynnistä lippuja kun ne oli loppu. Onneksi sain mustasta pörssistä kuukausipalkalla nämä liput, entä sinä?

- Joo, ei minulla lippua ole, minut käskettiin tänne järjestäjien toimesta istumaan, jotta ei olisi katsomo ihan tyhjä TV:ssä. Kuulemma miljoonille ulkomaalaisille pitää antaa hyvä kuva. Mikähän tämä urheilulaji muuten on, tiedätkös tästä jotain?

maanantai 11. elokuuta 2008

Liikaa aikaa

Mahtaako ihmisillä olla liikaa aikaa? Tämän päivän uutinen on Espanjasta. Kansainvälistä huomiota on saanut Homer Euro, jonka makeiskaupan omistaja on kassastaan löytänyt.







Mahtaa olla jollain kultasepällä liikaa aikaa käsissään, kun on tuon tehnyt. Ei varmasti muokkaus onnistu ihan tavallisilla työkaluilla, joita kotoa normaalisti löytyy.

Tuleekohan tästä kolikoiden tuunauksesta uusi hittiharrastus, kuka tekee hienoimman kolikon. Tai kenen tuunaama kolikko pääsee uutisiin tai bongataan jostain toisesta maasta.

torstai 7. elokuuta 2008

Hyvä Bush

Yhdysvaltojen presidentti on nyt hienon mielipiteen sanonut:
Bush kertoi perjantaina Pekingin uuden suurlähetystön avajaisissa uskovansa, että ne yhteiskunnat, joissa ihmisillä on ajattelun vapaus, menestyvät parhaiten.

No ilmankos USA:ssa ei monet asiat kovin hyvin mene. Tai ehkäpä hän tarkoitti juuri sitä, että USA:ssakin saa ajatella vapaasti, mutta kaikista asioista ei ole hyvä puhua ääneen.

Nyt on tilanne jo muuttunut ja esimerkiksi USA:n sotatoimia ja niiden motiiveja on arvosteltu. Mutta kuinka olikaan sodan kynnyksellä, TV-toimittajia, jotka kehtasivat olla "hallituksen vastaisia" siirrettiin muihin tehtäviin tai annettiin potkut. Eihän se ollut ollenkaan sopivaa arvostella hallintoa ja sen sotatoimia.

Tai miten on uskontojen laita USA:ssa, kyllä taidat olla lähes yhteiskunnan hylkiö, jos avoimesti tunnustat olevasi uskonnoton.

Onneksi Yhdysvalloissa ei sentään ihan suoraan hallitus tai poliisi toimi näin, valitettavasti tuntuu olevan siellä vaan tapa, että jos uskallat olla omaa mieltä asioista niin kyllä lähipiiri painostaa ja lujalla kädellä. Et ole isänmaallinen, jos ole erimieltä hallituksen kanssa...

Televisio

Televisiomaksu nousee 4,1 prosenttia ensi vuoden alusta. Uusi vuosimaksu on 224,30 euroa.

Tässä oli se päivän uutinen sitten. TV-lupamaksu kallistui.

Koskahan sinne telkkariin saadaan muutakin ohjelmaa kuin uusintoja ja 10 vuotta vanhoja elokuvia? Ja ne jumalanpalvelukset, pitääkö niitäkin sinne tunkea... No, pienen googletuksen jälkeen tuli ilmi, että kyllä niitä jumalanpalveluksia pitää TV:stä näyttää, koska Suomessa on lakipykälä, joka näin määrää.

Kyllähän tuo pitäisi myös saada lakiin kirjattua, että koko kesää ei saa näyttää pelkkiä uusintoja!